Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Στο χορό των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ από αύριο

     Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, στον ευαίσθητο και εγκαταλελειμμένο χώρο της Υγείας, τόσο τα ΓΕΝΙΚΑ, όσο και τα EΠΙΜΕΡΟΥΣ στο χώρο του Νοσοκομείου μας, μας οδηγούν πλέον στον ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.  
         Στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε αυτά τα προβλήματα, που έχουν να κάνουν με την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ, τον ανασχεδιασμό του ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ που φέρνει νέες καταργήσεις Μονάδων Υγείας, συρρίκνωση και περαιτέρω Ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Νοσοκομείων  και να διεκδικήσουμε την αντιμετώπισή τους, στα πλαίσια και των σχετικών αποφάσεων της Ομοσπονδίας μας της ΠΟΕΔΗΝ και ιδιαιτέρως στα πλαίσια των σχετικών ΔΙΗΜΕΡΩΝ πανελλαδικών δράσεων, δρομολογήσαμε τις παρακάτω κινητοποιήσεις,  όπου ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ - ΜΕΛΗ ΜΑΣ, αλλά και την Κοινωνία να στηρίξουν και να  ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ:
- Tόσο στην  4ωρη ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 26/11/15, στις ώρες 10:00-14:00, όπου θα έχουμε δίωρη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στις ώρες 10:00-12:00, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ όλων στις 12:00 στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ, όπου καλούμε και τούς φορείς της πόλης και στη συνέχεια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ όλων μαζί στην Διοίκηση του Νοσοκομείου.
   Όσο και στην  επίσης 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/11/15, στις ώρες 10:00-14:00 με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ όλων στις  10:30 στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ και στη συνέχεια στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11:30 στην 6η Υ.Πε όπου επίσης καλούμε όλους τούς φορείς της πόλης μας, έτσι ώστε όλοι μαζί να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση της  6ης Υ.Πε για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που βρίσκονται ένα βήμα πριν το BLACK AOYT.
      - Αλλά και  την ΤΕΤΑΡΤΗ  2/12/15 στην 24ωρη ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ και στο σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που θα γίνει εκείνη την ημέρα στην Αθήνα, στις 12:00 το μεσημέρι μπροστά από το Υπουργείο Υγείας. Ένα Συλλαλητήριο όπου θα μεταβούμε με Πούλμαν που θα αναχωρήσουν τις 08:00 πμ από την Κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου. Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στο Σωματείο.
                                         ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ  
      Ø   Χρηματοδότηση των μονάδων Υγείας. 
  Ø   Δωρεάν - καθολική πρόσβαση στην Υγεία-Πρόνοια.
  Ø Άμεσα στελέχωση του Νοσοκομείου μας και λειτουργική αναδιοργάνωση 
               των υπηρεσιών του που έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
  Ø    Άμεσα στελέχωση των Κέντρων Υγείας και επαναφορά τους στα Νοσοκομεία
              προέλευσης.
  Ø   Εξόφληση όλων των οφειλόμενων Νυκτερινών – Αργιών στα Κ.Υ και όλες τις
            σχετικές περικοπές που έχουν γίνει στους Εργαζόμενους των Νοσοκομείων.
  Ø   Προσλήψεις ΑΜΕΣΑ Μόνιμου Προσωπικού και Ιατρών.
  Ø   Ένταξη επιτέλους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
  Ø    Ανάκτηση των Απωλειών.
        Ø   Κατάργηση των Μνημονίων που προβλέπουν τη συρρίκνωση – κατάργηση
            Νοσοκομειακών και Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Μονάδων.
Ø   Αποτροπή της ψήφισης των εφαρμοστικών Νόμων του 3ου Μνημονίου.
  Ø   Διατήρηση του εφημεριακού καθεστώτος των 15-15 ημερών, με αλλαγή των
           ημερών εφημέρευσης και άμεσα την κάλυψή μας με το αναγκαίο και
           απαραίτητο Ιατρικό δυναμικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: