Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Λύθηκε ο «γόρδιος δεσμός» των χειρουργείων του ΠΓΝΠ; Φορτώνουν στους… νοσηλευτές το πρόβλημα- Στάση εργασίας από τους εργαζομένους

       Την ύστατη ώρα φαίνεται πως βρέθηκε λύση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ωστόσο οι εργαζόμενοι προχωρούν τη Δευτέρα σε στάση εργασίας κι έτσι πολύ δύσκολα θα γίνουν χειρουργεία ακόμα και αν ήταν έτοιμα τα νέα κρεβάτια που θα στηθούν στην ΜΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr σε συνάντηση που είχε σήμερα ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με τα εναπομείναντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΓΝΠ υπήρξε η ενημέρωση ότι άμεσα εξασφαλίστηκαν 6 κρεβάτια με τον εξοπλισμός του από άλλα Νοσοκομείο (Κεφαλονιά, Αίγιο, Αγρίνιο κ.α.).
       Παράλληλα το βάρος της στελέχωσης των κλινών αυτών έπεσε στο ήδη υπάρχον νοσηλευτικό  προσωπικό καθώς θα γίνει εσωτερική μετακίνηση από άλλες κλινικές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βασικός «αιμοδότης» των νέων κρεβατιών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας θα είναι η παιδιατρική κλινική από όπου εκτιμάται ότι θα μεταφερθούν 8 με 9 νοσηλευτές. Συνολικά βέβαια απαιτούνται 18 άτομα καθώς κάθε κρεβάτι στην ΜΕΘ χρειάζεται 3 νοσηλευτές για να λειτουργήσει όπως πρέπει.
        Έτσι θα μεταφερθούν και άλλα άτομα διάφορες κλινικές οι οποίες προφανώς θα αποδυναμωθούν με το «λούκι» να το τραβάνε η νοσηλευτές. Ήδη έχουν αλλάξει βάρδιες και έχουν κοπεί προγραμματισμένες άδειες λόγω των εκτάκτων γεγονότων. Σήμερα η ανάνηψη είχε ουσιαστικά απελευθερωθεί από διασωλυνωμένους ασθενείς και αν οι εφημερίες της Παρασκευής και του Σαββάτου δεν «φορτώσουν» το σύστημα, εκτός απροόπτου, από Δευτέρα ίσως θα μπορούσαν να γίνουν χειρουργεία εάν δεν προχωρούσαν σε στάση εργασίας οι εργαζόμενοι. Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι θα επανεξετάσουν στην στάση τους την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: