Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Οχι της Κυβέρνησης στην εγκατάσταση καινοτόμου Μονάδας ακτινοβολίας καρκινικών όγκων που αναπτύχτηκε στο CERN

ΌΧΙ της κυβέρνησης στην εγκατάσταση καινοτόμου Μονάδας ακτινοβολίας καρκινικών όγκων που αναπτύχθηκε στο CERN
• Η κυβέρνηση κοστολόγησε τις ζωές των καρκινοπαθών κάτω των 100εκ.ευρώ
Γιατί;;;

      Στη χώρα μας κατ’ έτος εμφανίζονται 45.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου. Ο καρκίνος ευθύνεται για το 40% των θανάτων σε ηλικίες πάνω των 65 ετών, 13.000 καρκινοπαθείς αποκλείονται κατ’ έτος από τις ακτινοθεραπείες, λόγω λιστών αναμονής. Οι λίστες αναμονής είναι 4μηνες όταν το προσδόκιμο ζωής των καρκινοπαθών είναι λιγότερο που τον χρόνο που περιμένουν στην αναμονή.
      Έχουμε 20 Ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα αντί 70 που είναι απαραίτητα (Γραμμικοί επιταχυντές) εκ των οποίων οι 10 είναι δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Και όμως η Κυβέρνηση αντιμετώπισε με απίστευτη χαλαρότητα και ανάλγητα την δυνατότητα εγκατάστασης στη χώρα μας Μονάδας ακτινοβολίας καρκινικών όγκων που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου CERN. Καινοτόμο σύστημα ακτινοβολίας καρκινικών όγκων με δέσμη πρωτονίων που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.
      Το κόστος της επένδυσης είναι 100 εκ. ευρώ και παραχωρείται κατ’ αποκλειστικότητα στη χώρα που θα αναλάβει την επένδυση. Θα της παραχωρηθεί κατ’ αποκλειστικότητα η χρήση της εφαρμογής.
     Γιατί η Κυβέρνηση είπε όχι στη συγκεκριμένη επένδυση που θα έσωζε ζωές ασθενών με καρκίνο και θα περιόριζε την οικονομική αιμορραγία των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων;
      Γιατί είπαν ΟΧΙ στην εγκατάσταση Μονάδας Ακτινοβολίας καρκινικών όγκων την οποία όμως διεκδικούν χώρες όπως η Αλβανία ή η Βουλγαρία;;;
     Μια επένδυση ζωής που Πανεπιστήμια της χώρας (ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ΕΜΠ, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) πήραν θέση υπέρ της εγκατάστασης και μάλιστα εκπόνησαν και σχετικές μελέτες.
Γιατί δεν επενδύουν στη σύγχρονη Ιατρική τεχνολογία;
Τα Πρωτογενή Πλεονάσματα πάνω από τις ζωές των καρκινοπαθών;
Η ζωή τους κοστολογείται κάτω των 100εκ. ευρώ;
Ντροπή!!!

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: