Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΤΡΑ: Που "κολλάει" η ΜΕΘ

         Δύσκολο βλέπει το εγχείρημα κάλυψης των αναγκών νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην περιφέρειά μας, ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρης Κωστακιώτης.
       Η «Πελοποννησος» ανέδειξε χθες ότι ένα χρόνο μετά τη δημόσια έκκληση των ιατρικών και επιστημονικών φορέων του ΠΓΝΠ για επέκταση της ΜΕΘ δεν έχει γίνει τίποτα με αποτέλεσμα οι διασωληνωμένοι ασθενείς να λιμνάζουν στην αίθουσα ανάνηψης του νοσοκομείου και σε άλλους χώρους. 
       Οπως επισημαίνει, ο κ. Κωστακιώτης σε συνέχεια του συγκεκριμένου ρεπορτάζ, η ανάπτυξη έξι επιπλέον κλινών ΜΕΘ, όπως προγραμματίζεται στο ΠΓΝΠ, σημαίνει κατάληψη του χώρου της Μονάδας που προορίζεται για τις ανάγκες της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής.
        «Το ΠΓΝΠ δεν μπορεί να αναπτύξει περαιτέρω κλίνες στο πλαίσιο της υπάρχουσας Μονάδας. Οι επιπλέον κλίνες θα είναι της Καρδιοθωρακοχειρουργικής και θα λειτουργήσουν ως επέκταση της υπάρχουσας ΜΕΘ του νοσοκομείου» αναφέρει ο κ. Κωστακιώτης κι εξηγεί: «Εχουμε δρομολογήσει διαδικασίες ώστε να αλλάξουμε τον οργανισμό του νοσοκομείου και παράλληλα να προμηθευτούμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και να γίνει η πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού. Ωστόσο οι ελληνικοί ρυθμοί είναι νωχελικοί και δεν ευνοούν να έχουμε άμεσα αποτελέσματα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουμε».
         Ο ίδιος αναφέρει ότι θα μπορούσαν να έχει καλυφθεί το πρόβλημα με το δανεισμό μηχανημάτων και κλινών από το νοσοκομείο Κεφαλονιάς του οποίου η ΜΕΘ είναι κλειστή. «Αυτό θα μας έδινε τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε άμεσα, από τον περασμένο Σεπτέμβριο της επιπλέον κλίνες, ωστόσο οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Κεφαλονιάς και των πολιτικών παραγόντων δεν το επέτρεψαν με αποτέλεσμα να περιμένουμε πότε θα τελεσφορήσουν οι διαγωνισμοί που έχουμε κάνει. Εντωμεταξύ τους τελευταίους μήνες έχουν προσληφθεί 75 άτομα επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό στο ΠΓΝΠ το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό. Αν όμως δεν αλλάξουμε νοοτροπίες και δεν αποφασίσουνε να κάνουμε συνέργιες δεν θα πετύχουμε τίποτε. Αλλωστε και οι ασθενείς της Κεφαλονιάς στην Πάτρα έρχονται αυτή τη στιγμή».
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: