Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Μπάτε σκύλοι αλέστε... κλέψτε και τον σωλήνα του οξυγόνου.

            Η κλοπή του σωλήνα διοχέτευσης οξυγόνου στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια που υπάρχει στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
       Μέχρι τώρα είχαν γίνει γνωστές δεκάδες κλοπές σε προσωπικά αντικείμενα νοσηλευομένων, συνοδών καθώς και μελών του προσωπικού. Η κλοπή όμως του σωλήνα διοχέτευσης του οξυγόνου βάζει το θέμα της ασφάλειας σε μία ιδιαίτερα σοβαρή βάση. Κι αυτό διότι η παρέμβαση στο σύστημα αυτό έκρυβε σοβαρότατους κινδύνους για τα μέλη της συμμορίας και για το νοσοκομείο. Η πιθανή έκρηξη, η προβληματική χορήγηση οξυγόνου στους συνδεδεμένους ασθενείς δείχνει την ανάγκη της επείγουσας λήψης μέτρων. Σε εποχές με τεράστια πρόοδο σε συστήματα εποπτείας κτιριακών συγκροτημάτων, θα μένουμε ακόμα στη λογική του ενός φύλακα;
     H προμηθεύτρια εταιρεία, της Μονάδας Οξυγόνου του νοσοκομείου, προχώρησε στην αποκατάσταση της βλάβης που προκλήθηκε στο σύστημα από το κόψιμο και το κλέψιμο του σωλήνα.
       «Αποκαταστάθηκε η λειτουργική ασφάλεια της Μονάδας στο 100%» μας είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης.
      Ωστόσο παραμένει ανοιχτό το θέμα της ασφάλειας του νοσοκομείου. Τίποτε δεν αποκλείει το νέο χτύπημα της συμμορίας του χαλκού με δεδομένο ότι αυτή, ήταν η τρίτη φορά που εισέβαλλαν στο νοσοκομείο και αφαίρεσαν υλικά τα οποία στη συνέχεια πωλούν.
      «Αυτό που συζητήσαμε στο ΔΣ είναι η τοποθέτηση ενός δικτύου με κάμερες μέσω των οποίων η ασφάλεια θα έχει τη δυνατότητα της 24ωρης παρακολούθησης των χώρων αυτών που είναι απομονωμένοι και εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να έχουν φύλαξη» μας είπε ο κ. Σερεμέτης.
      Για να τοποθετηθεί όμως ένα τέτοιο σύστημα απαιτείται ιδιαίτερη μελέτη και προσοχή καθώς όπως εξηγεί: «Ο χώρος ενός νοσοκομείου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος έχει να κάνει με προσωπικά δεδομένα και πολλά άλλα τα οποία θα πρέπει να προσπεράσουμε ώστε να καταφέρουμε να τοποθετήσουμε ένα σύστημα παρακολούθησης. Βέβαια η Μονάδα Οξυγόνου και άλλα συστήματα εξωτερικά είναι σε σημεία που δεν πλησιάζουν πολίτες επομένως παρακολούθηση με κάμερες δεν παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα. Ολα αυτά βέβαια θα τα μελετήσουμε και στο επόμενο ΔΣ θα πάρουμε αποφάσεις. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα αφήσουμε το θέμα αυτό στην τύχη του». 
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: