Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

ΑΔΕΔΥ: Καταδίκη της δίωξης των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών

                  Καταδίκη της δίωξης των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών
της λαϊκής κατοικίας
      Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στις 30.10.2019, για παράβαση  άρθρων  του Ποινικού Κώδικα εξαιτίας της δράσης του στα πλαίσια του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς. Η πρωτοφανής πολιτική δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει ασκηθεί μετά από μήνυση fund με έδρα τη Λιβερία με τον ισχυρισμό της παρεμπόδισης πλειστηριασμού.
        Την ίδια ημέρα (30/10/2019) παραπέμπονται σε δίκη στη Θεσσαλονίκη μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, για τη συμμετοχή τους ενάντια στους πλειστηριασμούς.
        Οι δίκες αυτές παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές, και αναδεικνύουν το γεγονός, ότι και σήμερα τα δημοκρατικά δικαιώματα στη χώρα μας αμφισβητούνται και η κινηματική και πολιτική δράση ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας διώκεται.
       Η υπεράσπιση όμως των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων μας αφορά όλους. Αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη.
        Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η οποία είχε και έχει ενεργό συμμετοχή στο κίνημα αποτροπής πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ποινικές διώξεις σε βάρος αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και στηρίζει τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019, ώρα 9:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (Δ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κτίριο 7 αίθουσα 1) και ώρα 11:30πμ στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: