Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Καταργείται το εφάπαξ – Τι αποκαλύπτει το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών

 Στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι τα τέλη του χρόνου, συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση του εφάπαξ!
       Το πειστήριο για τις προθέσεις της κυβέρνησης, βρίσκεται στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για την Επεξεργασία Προτάσεων για την Αναδιοργάνωση της Επικουρικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, της λεγόμενης Επιτροπής Σοφών του Υπουργείου Εργασίας, που υπεβλήθη προ ημερών στην πολιτική ηγεσία του.
      Στο πόρισμα, που αποτελεί τον μπούσουλα για το νέο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση, η κατάργηση της εφάπαξ παροχής (του γνωστού εφάπαξ δηλαδή) θεωρείται δεδομένη!
     Συγκεκριμένα, στην ενότητα υπό τον τίτλο: «Προκαταβολή Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος», αναφέρονται τα εξής:
      «Δεδομένου ότι στο νέο σύστημα θα χορηγείται στο δικαιούχο μόνο επικουρική σύνταξη και όχι εφάπαξ παροχή, τότε ενδεχομένως να πρέπει να γίνουν ειδικές προβλέψεις για τη δυνατότητα λήψης προκαταβολής επί του σωρευμένου ποσού με τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος».
      Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εφάπαξ ήταν εξαρχής στο στόχαστρο της τρόϊκας, που ζητούσε την κατάργησή του από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, με τις οποίες  διαπραγματεύτηκε. Και όπως φαίνεται η ώρα υλοποίησης της απαίτησής της έφτασε.
Πηγή: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: