Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Συμβασιούχοι ΟΑΕΔ, επιτυχία η ανανέωση των συμβάσεων

     Η ανανέωση των Συμβάσεων των 4000 Υπαλλήλων ΟΑΕΔ στα Νοσοκομεία αποτελεί μεγάλη νίκη για την ΠΟΕΔΗΝ και δικαίωση των αγώνων των 4.000 Συναδέλφων.
     Θυμίζουμε ότι προεκλογικά η Κυβέρνηση Σύριζα δια του κου Ξάνθου σε συνάντησή μας είχε απορρίψει το αίτημά για ανανέωση των συμβάσεων.
      Μας είπε τότε ο κος Ξανθός ότι σκέφτεται να νομοθετήσει αυξημένη μοριοδότηση και συμμετοχή στους όποιους μελλοντικούς διαγωνισμούς γίνουν στα Νοσοκομεία. Θέσαμε το θέμα και στον νυν Υπουργό Υγεία κο Β.Κικίλια στην πρώτη συνάντηση που είχαμε μετά τις εκλογές, χωρίς να πάρουμε θετική απάντηση.
      Επιμείναμε όμως με κινητοποιήσεις και η κυβέρνηση έγκαιρα προχώρησε στην ανανέωση των συμβάσεων. Με Δελτίο Τύπου παραμονή της μεγάλης κινητοποίησής μας 22/10/2019 γνωστοποίησαν τη παράταση.
     Επισημαίνουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε αντίστοιχα την ανανέωση των συμβάσεων για τον χρόνο που τρέχει λίγες ημέρες πριν τη λήξη τους (Φεβρουάριος 2019) και μάλιστα σε συνέντευξη τύπου Πολάκη, Ξάνθου, Αχτσιόγλου με κάθε επισημότητα.
     Ο αγώνας μας για μονιμοποίηση των συναδέλφων όπως και όλων των έκτακτων που έκλεισαν τουλάχιστον δυο χρόνια συνεχούς εργασίας και αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες συνεχίζεται. Κρατάμε ως παρακαταθήκη την συγκινητική συμμετοχή των συναδέλφων έκτακτων (ΟΑΕΔ, Επικουρικών, πρώην εργολαβικών) στην κινητοποίηση στις 23/10/2019.
Συνεχίζουμε με νέες κινητοποιήσεις.

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: