Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΗΔΕΝ ΡΑΒΕ......ΞΗΛΩΝΕ.....ΤΟΥΣ ΜΟΡΙΑΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΎ. ΑΠΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ.

    Ασύλληπτα πράγματα συμβαίνουν με τον σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας.
     Το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που είναι Νοσοκομείο αναφοράς για παιδιά με κορονοϊό, διέθετε μοριακό  αναλυτή  που κρίθηκε απαραίτητο  απο τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας 21/6 να ξηλωθεί και να εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.     
      Την ημέρα  που εγινε η μεταφορά του μηχανήματος είχαμε προαναγγείλει ότι  κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ με επικεφαλής τον πρόεδρο της θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο της Ξάνθης. 
    Η Ξάνθη είναι μια άκρως πλητώμενη περιοχή με πληθυσμιακές ιδιαιτερότητες.  Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ άφαντα και το Νοσοκομείο δεν διέθετε μοριακό αναλυτή. Έστελναν τα δείγματα στην Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη και καθυστερούσε η έκδοση 4 ημέρες. Αυτό πραγματικά τσάκισε την περιοχή. Αναβάλλονταν χειρουργεία λόγω αδυναμίας διενέργειας  τεστ. Πήγαιναν οι καρκινοπαθείς στον ιδιωτικό τομέα και πλήρωναν από τη τσέπη τους 120 ευρω το τεστ για να κάνουν θεραπείες.
      Λύθηκε το θέμα στη Ξάνθη με τη μεταφορά του αναλυτή από το Ιπποκράτειο και  δημιουργήθηκε μείζον θέμα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Στην αρχή το Νοσοκομείο το εξυπηρετούσε το ΑΧΕΠΑ και τώρα λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων δεν τους εξυπηρετεί. Πηγαίνουν τα δείγματα στον ιδιωτικό τομέα και πληρώνουν 40 με 65 ευρώ το τεστ. Τα αποτελέσματα κάνουν να βγούν 2 με 4 ημέρες και υπάρχει κίνδυνος διασποράς. Ποια είναι η λύση που έδωσαν. Ξήλωσαν τον μοριακό αναλυτή από το Νοσοκομείο της Ξάνθης και τον επέστρεψαν στο Ιπποκράτειο.
Ούτε μηχανή εσπρέσο να ήταν.
     Τώρα λύνεται το θέμα στο Ιπποκράτειο και ανοίγει πάλι  μεγάλη πληγή στη Ξάνθη  Τα δείγματα θα τα στέλνουν Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη και θα κάνουν  2 με 4 ημέρες να εκδοθούν. Οι καρκινοπαθείς για να κάνουν τη θεραπεία τους θα πληρώνουν απο τη τσέπη τους 120 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα.  Θα αναβάλλονται χειρουργεία. Θα υπάρξει διασπορά της νόσου λόγω της αδυναμίας ή καθυστέρησης έκδοσης των τεστ.
      Δεν είναι αυτός σχεδιασμός αντιμετώπισης της πανδημίας. Με το ραβε....ξήλωνε τους μοριακούς αναλυτές. 
                                        Μιχ.ΓιαννάκοςΠρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: