Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Η… προϊστορία για 409......

    Λίγα λόγια σχετικά με την… προϊστορία αξιοποίησης του πρώην 409 στρατιωτικού νοσοκομείου της Πάτρας. 
    Το 2017 πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των κλινικών του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» που στεγάζονταν στο πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο, στο ανακαινισμένο κτίριο του «Αγ. Ανδρέα» και τον Ιανουάριο του 2018 ολοκληρώθηκε η παράδοση – παραλαβή του κτιρίου από το υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Άμυνας, «οπότε και συμπεριλήφθηκε στους πίνακες ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), με βάση το Ν. 4407/16» (όπως είχε απαντήσει το 2018, ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, στον βουλευτή Αχαΐας, Ανδρέα Κατσανιώτη).
    Μάλιστα, από εκείνη την εποχή, ήταν σαφές ότι δεν είναι στις προθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων η ανάπτυξη ενός νέου στρατιωτικού νοσοκομείου στην περιοχή.      Περίπου έναν χρόνο αργότερα, το 2019, έγινε γνωστό πως το «409» είχε επιλεχθεί από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακινήτων Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου, να διατεθεί σε ιδιώτη μέσω διαγωνισμού. Μάλιστα, με απόφαση του Συμβουλίου του Στρατού, είχαν εγκριθεί και οι όροι του σχετικού διαγωνισμού. 
     Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Υγείας, παραδίδοντας το κτίριο δεν εξέφρασε ποτέ ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του ως προς κάποια άλλα κατεύθυνση. Το είχε πει η πρώην υφυπουργός Άμυνας, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή. Απλά λοιπόν, ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε πρόσφατα, αποτελεί συνέχεια των αποφάσεων που έχουν ληφθεί εδώ και πέντε περίπου χρόνια…
Αναδημοσίευση από https://gnomip.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: