Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Το Σωματείο μας σχετικά με την έκδοση του Προσωπικού Ασφαλείας και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην τελευταία μας κινητοποίηση.

     Στην τελευταία απεργιακή μας κινητοποίηση προέκυψαν κάποια προβλήματα σχετικά με το προσωπικό ασφαλείας.
     Είναι ξεκάθαρο εδώ και αρκετές  δεκαετίες, ότι σε απεργιακές κινητοποιήσεις η έκδοση του Προσωπικού Ασφαλείας είναι αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα ΜΟΝΟ του Σωματείου.
     Μια ευθύνη και αρμοδιότητα που πηγάζει από τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την Εργατική  Νομοθεσία.
     Να επισημάνουμε, ότι  Προσωπικό Ασφαλείας ορίζεται το ελάχιστο προσωπικό που θα διασφαλίζει την ελάχιστη εγγυημένη λειτουργία και θα προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών,δηλ.προσωπικό ασφαλείας παραμένει ο αριθμός εργαζομένων που αναλογεί στις μέρες αργίας.
    Στις απεργιακές κινητοποήσεις δεν είναι στόχος μας η «ταλαιπωρία» των ασθενών,αλλά η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
    Στην τελευταία κινητοποίηση διαπιστώσαμε εκ των υστέρων παρεμβάσεις της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης  με κλήση  συναδέλφων μεσούσης της βάρδιας για κάλυψή της.
     Θα ήταν ευτυχές γεγονός η Νοσηλευτική Διεύθυνση την αγωνία και την ευαισθησία της για τη στελέχωση των τμημάτων, ώστε οι συνθήκες εργασίας να είναι ασφαλείς, να την δείχνει και τις 365 μέρες του χρόνου και όχι μόνο όταν έχουμε απεργιακές κινητοποιήσεις.
     Καλοδεχούμενη βέβαια η έμμεση παραδοχή της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης ότι η λειτουργία μας και η κάλυψη των τμημάτων με προσωπικό είναι στα όρια του προσωπικού ασφαλείας.
      Τέτοιες παρεμβάσεις σε απεργίες με κλήση συναδέλφων εν μέσω βάρδιας δεν θα δεχθούμε να επαναληφθούν.
     Αν προκύψει κάποια στιγμή, πρόβλημα που σχετίζεται με το προσωπικό ασφαλείας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από κοινού με το Σωματείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: