Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

«Ασφυξία» στις εφημερίες των νοσοκομείων: Πολύωρες αναμονές και ράντζα παντού καταγγέλλουν οι πολίτες - Πότε θα υπάρξει αποσυμφόρηση

      Πολύωρες αναμονές και ράντζα ήταν η χθεσινή εικόνα που αντίκρισαν οι πολίτες στην εφημερία του Λαϊκού Νοσοκομείου. Όπως καταγγέλλουν συγγενείς ασθενών, οι δικοί τους άνθρωποι νοσηλεύονται μέσα σε δωμάτια πάνω σε φορεία. «Υπάρχουν ράντζα απέξω, βάζουν και φορεία μέσα στα δωμάτια που είναι τρίκλινα, βάζουν και τέταρτο φορείο», κατήγγειλε στην κάμερα του OPEN πολίτης, ενώ ένας άλλος είπε ότι «δεν υπήρχε ούτε σεντόνι».
     Στο Αττικό νοσοκομείο, όπου στην προηγουμένη εφημερία τα ράντζα είχαν γεμίσει τους διαδρόμους, ξεκινά αύριο η εφημερία με 100% πληρότητα και με κάποια ράντζα ακόμα να παραμένουν.
     Κι όλα αυτά γιατί η πίεση στο σύστημα Υγείας που προκαλεί η ταυτόχρονη διασπορά των αναπνευστικών ιών (SARSCoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός - RSV) στην κοινότητα είναι μεγάλη, με πολλούς πολίτες να καταφεύγουν στα νοσοκομεία.
Εκατοντάδες πολίτες με λοίμωξη του αναπνευστικού επισκέπτονται τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων, προκαλώντας «έμφραγμα» στην λειτουργία τους, κυρίως στην Αττική.
......................................................................................................................................................................Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ, στόν σύνδεσμο που ακολουθεί:  «Ασφυξία» στις εφημερίες των νοσοκομείων: Πολύωρες αναμονές και ράντζα παντού καταγγέλλουν οι πολίτες - Πότε θα υπάρξει αποσυμφόρηση | Έθνος (ethnos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: