Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Καταγγελία για «ύποπτη» εγκύκλιο του υπ. Υγείας αναφορικά με τις λίστες χειρουργείων

     Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Γ. Παπανικολάου. Φέρνει στο φως εγκύκλιο της αναπ. υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, με την οποία ζητά να επανεξεταστούν όλα τα περιστατικά που περιλαμβάνονται στις λίστες των νοσοκομείων για χειρουργείο, «προκειμένου να επικαιροποιηθεί εάν παραμένει η ανάγκη για χειρουργείο των ασθενών».
     Η εγκύκλιος, που απευθύνεται προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, έχει ημερομηνία έκδοσης 19 Δεκεμβρίου 2022 και τελική ημερομηνία αποστολής των επικαιροποιημένων λιστών την 9η Ιανουαρίου 2023.
    Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Π. Γ. Παπανικολάου σημειώνει:
    «Μαθαίνουμε σήμερα πως η @MinaGagaP είχε την απαίτηση να επανεξετάσουμε μέσα στις γιορτές Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά-Φώτα ΟΛΟΥΣ τους χιλιάδες ασθενείς της λίστας αναμονής προς χειρουργική επέμβαση αλλιώς θεωρείται πως ΔΕΝ είναι πια στην λίστα. Μπράβο κυρία υπουργέ, problem solved».
    Και παραθέτει το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Υγείας που φέρει την υπογραφή της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας.
Το έγγραφο αναφέρει τα εξής:
Αξιότιμοι κύριοι Διοικητές,
    Σας αποστέλλουμε πίνακα σε μορφή ecxel προς συμπλήρωση, αναφορικά με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ασθενών στις λίστες αναμονής για προγραμματισμένα χειρουργεία των νοσοκομείων αρμοδιότητάς σας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμπλήρωση του εν λόγω πίνακα αποτελεί η προηγούμενη επανεξέταση όλων των περιστατικών που αναγράφονται στις λίστες που ήδη διαθέτει το κάθε νοσοκομείο προκειμένου να επικαιροποιηθεί εάν παραμένει η ανάγκη για χειρουργείο των ασθενών.
  Τα στοιχεία αφού συγκεντρωθούν από τις Υγειονομικές Περιφέρειες να αποσταλούν συγκεντρωτικά έως τη Δευτέρα 09.01.2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση alternate.minister@moh.gov.gr,με κοινοποίηση στις ........ και ......
    Μετά την ανωτέρω πρώτη αποστολή, τα στοιχεία θα πρέπει να αποστέλλονται σε τακτική βάση την 15η ημέρα κάθε μήνα μαζί με τα στοιχεία των πραγματοποιηθέντων χειρουργείων.
Με εκτίμηση
Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: