Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ: Βάζουν ασθενείς με κόβιντ σε θαλάμους καρκινοπαθών

    Στο νοσοκομείο του Ρίου, σύμφωνα με καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ασθενείς με βαριές παθήσεις φιλοξενούνται σε θαλάμους ομού μετ’ ασθενών με covid 19. Μία τακτική που δυστυχώς δεν είναι καινούργια σε αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα.
Σε κλινική ανοσοκατεσταλμένων μάλιστα, όπως καταγγέλει η Ν.Μ. (τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ), υπάρχουν τρεις νοσηλεύτριες σε βάρδια, η μία για τα περιστατικά κορωνοϊού και οι άλλες δύο για τους περίπου 20 ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.
Μέχρι την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου υπήρχαν 6 ασθενείς με κόβιντ στην κλινική, ωστόσο η μεταφορά τους σε συγκεκριμένο θάλαμο, προκάλεσε την οργή των συγγενών άλλων ασθενών, οι οποίοι αγωνιούν για την πορεία της υγείας των δικών τους ανθρώπων.
Να θυμίσουμε ότι προ μηνός, στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» είχαμε ανάλογη περίπτωση με κρούσματα τα οποία φιλοξενήθηκαν σε κλινική, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την διασπορά του ιού. Συγγενείς των ασθενών και τότε, αγανακτισμένοι, έκαναν φασαρία στο νοσοκομείο, ενώ όπως μας είχε πει ο κ. Φίλιππος Μ., ο οποίος είχε νοσηλευομένη τη μητέρα του, βρήκε τους υπευθύνους της Κλινικής και τους κατηγόρησε για ό, τι συνέβη, καθώς δε γνώριζε αν η μητέρα του μπορεί να ασθενεί με κορωνοϊό.
ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
Στις Κλινικές covid νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με τεκμηριωμένη εργαστηριακά λοίμωξη από SARS-CoV-2 και συμπτώματα ή/και εργαστηριακά ευρήματα συμβατά με covid -19, οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας και ειδικής θεραπείας.
ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΓΝΩΜΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: