Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Παρέμβαση του Σωματείου μας στην Διοίκηση, σχετικά με την πρακτική ελέγχου του Βιβλίου παρουσίας Συναδέλφων

     Το τελευταίο διάστημα, παρατηρούμε ότι υπάρχουν νέα ήθη και πρακτικές ελέγχου του Βιβλίου Παρουσίας σε ορισμένες κατηγορίες Συναδέλφων όπως Διοικητικών, Εργαστηριακών από την Διοίκηση και συγκεκριμένα από τον Αν. Διοικητή,μια πρακτική που δεν έχει εφαρμοσθεί κατά το παρελθόν από καμία Διοίκηση.
     Να τονίσουμε εξ αρχής ότι το Σωματείο μας είναι κάθετα αντίθετο στον οποιοδήποτε καταστρατηγεί και δεν εφαρμόζει το ωράριο εργασίας, όπως τονίστηκε απ’ όλους στην πρόσφατη Συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας.
     Όμως τέτοιες πρακτικές όπως αυτές του Αν. Διοικητή είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες οι οποίες δεν τιμούν ούτε τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο την Διοίκηση.
      Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την τήρηση του ωραρίου, είναι οι Διευθύνσεις και οι Προϊστάμενοι των τμημάτων και εκεί θα πρέπει να εστιάσει η Διοίκηση τον στόχο της, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί το οποιδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή της.
      Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγηθούμε σε ένα στρατηγικό σχέδιο όπου θα κυριαρχούν μορφές ελέγχου που θα οδηγήσουν σε ένα διευρυμένο αίσθημα υποβάθμισης της ποιότητας της εργασίας.
      Το Δ.Σ του Σωματείου μας και για αυτό το θέμα ζητά άμεσα συνάντηση μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: