Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 23ης – 6η /2-5-2023 (εξ αναβολής), Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σωματείου μας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 23ης – 6η /2-5-2023 (εξ αναβολής), Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σωματείου μας.

 

Την Τρίτη 2/5/23 και ώρα 09:30 π.μ., συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου μας, Μιχάλη Στελλάτου και της Αναπληρώτριας Γραμματέως, Παλιοκώστα Βασιλικής, με τα εξής παρακάτω θέματα:


 

1.  Διορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου με σκοπό τη διερεύνηση του ανακύψαντος θέματος με τα οικονομικά του Σωματείου και των βιβλίων τηρουμένων εκ του Νόμου.

2.    Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτριών/των και Μαιών.

3.    Διοργάνωση ημερήσιας εκδρομής από το Σωματείο μας.

4.    Επικείμενη μεταστέγαση Κλινικών.

5.    Διάφορα τρέχοντα θέματα.

 

 

Σ’ αυτή τη συνεδρίαση, όπου έλαβε χώρα μετά από δυο άκαρπες συνεδριάσεις λόγω μη απαρτίας, απουσίαζαν οι: Πετρόπουλος Κ., Μαυρίκη Ελισάβετ, Πετροπούλου Κων/να, Βέρρας Γ. (ο οποίος αντικατέστησε τον συνταξιοδοτηθέντα Γιαννόπουλο Σπ.), Ασλανίδη Αικ. και Λιώλη Β. (δικαιολογημένη) και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία των: Στελλάτου Μιχάλη, Στεφανάτου Θάνου (ο οποίος μας ενημέρωσε ότι για λόγους υγείας που συνιστούν ανωτέρα βία, ζήτησε να παρευρεθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης, αίτημα που έγινε δεκτό από όλους, όπως είχε επαναληφθεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.), Παλιοκώστα Βασιλικής, Σταμόπουλου Βασίλη, Σουγλέρη Χρήστου,  Χαβελέ Αμαλίας, Μανωλοπούλου Χαράς ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας.

 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ., αναφέρθηκε στα εξής: 

 

1.   Σε ό,τι αφορά το 1ο  θέμα,  για το διορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου:

 

Είναι χρέος μας η διερεύνηση του θέματος και θα πρέπει να αποδοθούν στο Σωματείο τα βιβλία εσόδων – εξόδων που αφορούν την περίοδο πριν του 2018 διότι εκ του Νόμου πρέπει να τηρούνται και βάσει αυτών να γίνει ο έλεγχος από ορκωτό λογιστή, όπως έχει παρθεί σε προηγουμένη απόφαση του Δ.Σ.

 

Επίσης, το Σωματείο μας να ζητήσει από την ΠΟΕΔΗΝ να μας απαντήσει εγγράφως το πώς δημιουργήθηκε αυτή η οφειλή προς αυτήν.

 

2.  Σε ό,τι αφορά το 2ο  θέμα, σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών/τών και Μαιών:

 

Πρότεινε ότι και η φετινή μέρα να μην έχει εορταστικό χαρακτήρα αλλά να είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νοσηλευτικός κλάδος και όχι μόνο. Να γίνει 3ωρη στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας και συγκέντρωση στην πύλη.

 

3.  Σε ό,τι αφορά το 3ο  θέμα,  ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη διοργάνωση ημερήσιας εκδρομής  στο Ναύπλιο για τους Συναδέλφους – μέλη μας, με δωρεάν συμμετοχή και για τα μη μέλη 10€.

 

4.  Σε ό,τι αφορά το 4ο  θέμα,  ο Πρόεδρος, τόνισε ότι η πρόσφατη μεταστέγαση επιβαρύνει περισσότερο το ήδη οξυμένο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και προκαλεί δυσλειτουργίες. 

 

5.  Δεν συζητήθηκε κανένα τρέχον θέμα.

 

           Το  Διοικητικό  Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

 

    1.        Για το 1ο Θέμα να προχωρήσει ο διορισμός του πληρεξούσιου δικηγόρου για την αποστολή εξωδίκου έτσι ώστε να επιστραφούν τα βιβλία εσόδων – εξόδων του Σωματείου για την περίοδο πριν το 2018, να σταλεί επιστολή στην ΠΟΕΔΗΝ για αναλυτική ενημέρωση της οφειλής προς αυτήν. Εγκρίθηκε ομόφωνα και η σχετική δαπάνη.

 

    2.        Για το 2ο Θέμα ομόφωνα να γίνει αγωνιστική κινητοποίηση με 3ωρη στάση εργασίας όλου του προσωπικού και εγκρίθηκε ομόφωνα η δαπάνη για δημιουργία πανό.

 

    3.        Για το 3ο Θέμα, ομόφωνα να πραγματοποιηθεί η ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο με δωρεάν συμμετοχή για τα μέλη μας,  10€ για τα μη μέλη και εκγρίθηκε η σχετική δαπάνη.

 

    4.        Για το 4ο Θέμα, της μεταστέγασης Κλινικών ομόφωνα να ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με τη Διοίκηση.

 

 

 

 

 

Δ.Σ.   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ο  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: