Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Σχετικά με τις Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο ΔΣ του Νοσοκομείου μας


ΘΕΜΑ «Πρόσκληση σε συνέλευση για εκλογή εφορευτικών επιτροπών  για ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων Ιατρικού & λοιπού Προσωπικού στο Δ.Σ του Γ.Ν. Πατρών « Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ».

     Έχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 4 εδαφ (δ)  &(στ) του Ν.3329/05(ΦΕΚ 81/05τ Α΄)

 «Εθνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις» όπως    αυτό αντικαταστάθηκε , ως προς το εδαφ. (δ), από τις διατάξεις του τρίτου άρθρου παρ   21, του Ν.3527/07 (ΦΕΚ 25/07 τ. Γ΄) « Κύρωση συμβάσεων υπέρ νομικών προσώπων εποπτευομένων από το Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Λοιπές διατάξεις»

2.Την με αριθμ. ΔΥ.1δ/οικ35509/16-03-2007 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 421/07 τ. Β)

«Καθορισμός τρόπου και διαδικασία εκλογής εκπροσώπου στο Διοικητικό Συμβούλιο των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.Κ.Α καθώς και των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας των Διοικήσεων

Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας».

3.Τις διατάξεις του ν.3868/2010 άρθρο 8 παρ.1 (ΦΕΚ 129/Α/3-8-2010) «Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

4.Το αριθμ.πρωτ.Γ4β/Γ.Π.οικ.8501/9-2-2023 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας.

5.Τον Οργανισμό του Γ.Ν. Πατρών  ΦΕΚ 1435/Β/26-4-2018.

Σε  εφαρμογή των ανωτέρω σχετικών διατάξεων,  και προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία για την εκλογή εκπροσώπων εργαζομένων στο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Γ.Ν. Πατρών « Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ».        

           1) Ενός εκπροσώπου των ιατρών και ειδικευομένων ιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο ο οποίος εκλέγεται μαζί με τον αναπληρωτή του από τους ιατρούς ΕΣΥ και τους  ειδικευόμενους  του Νοσοκομείου,

2. Ενός εκπροσώπου του λοιπού προσωπικού (πλην των ιατρών ΕΣΥ  και ειδικευομένων) του  Νοσοκομείου, ο οποίος εκλέγεται μαζί με τον αναπληρωτή του από το λοιπό προσωπικό   του Νοσοκομείου,

                                                      ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλο το Ιατρικό και λοιπό προσωπικό που έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται, σύμφωνα με τους  αναρτημένους  στον πίνακα ανακοινώσεων πίνακες εκλογέων, σε γενική συνέλευση στις 8/6/2023 ημέρα Πέμπτη και ώρα 1:30 μ. μ στην αίθουσα συγκεντρώσεων στον 1ο όροφο του κτιρίου «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ»  για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής.

Η Εφορευτική Επιτροπή είναι τριμελής και εκλέγεται μαζί με τα αναπληρωματικά μέλη από την Συνέλευση με ανάταση των χεριών.

Η ίδια Συνέλευση  ορίζει και τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής.

Η Συνέλευση μπορεί να προτείνει μέλη της ως υποψηφίους για την συγκρότηση της Εφορευτικής επιτροπής έστω κι αν αυτά δεν έχουν θέσει υποψηφιότητα.

Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι για εκπρόσωποι εργαζομένων.

Η συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία εφ όσον παρευρίσκεται το 50% συν ένα των ατόμων που είναι γραμμένα στον πίνακα των εκλογέων. Εάν δεν υπάρχει απαρτία η Συνέλευση θα επαναληφθεί την 15-6-2023 ημέρα  Πέμπτη  την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

(2η Συνέλευση).

Στην δεύτερη συνέλευση για να υπάρχει απαρτία χρειάζεται να παρευρίσκεται το 30% των ατόμων που είναι γραμμένα στον πίνακα των εκλογέων χωρίς να υπολογίζεται το κλάσμα μονάδας που τυχόν προκύπτει.

Εάν πάλι δεν επιτευχθεί απαρτία η Εφορευτική Επιτροπή θα συγκροτηθεί με δημόσια κλήρωση από το Διοικητή στις 16-6-2023  ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:00 π. μ. στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Πατρών.

Για τον τρόπο, την διαδικασία  και τις λοιπές προϋποθέσεις για την ανάδειξη εκπροσώπου  εφαρμόζονται οι διατάξεις της  με αριθμ. Πρωτ.ΔΥ1δ/οικ.35509/16-3-2007 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 421/Β/27-3-2007) σύμφωνα με την οποία δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές

( εκλέγειν και εκλέγεσθαι ) έχουν : 

     1.                  Α. Για την εκλογή εκπροσώπου καθώς και του αναπληρωτή των ιατρών, όλοι οι ιατροί ΕΣΥ και ειδικευόμενοι που υπηρετούν στο Γ.Ν. Πατρών» Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ».

2.                  Β. Για την εκλογή εκπροσώπου και του αναπληρωτή του λοιπού –πλην ιατρών

προσωπικού του Νοσοκομείου παίρνουν μέρος  οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων ( πλην

ιατρών)  που υπηρετούν με οποιοδήποτε σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές.

1.Οι αποσπασμένοι υπάλληλοι εκλέγουν και εκλέγονται στην Υπηρεσία που ανήκουν οργανικά.

2.Δεν  έχουν δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται όσοι από τους υπαλλήλους έχουν τεθεί σε αργία ή διαθεσιμότητα.

Επισημαίνεται ότι:

Όσοι  από τους γραμμένους στους πίνακες των εκλογέων επιθυμούν να είναι υποψήφιοι  για την εκλογή εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο ή μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής υποβάλλουν έγγραφη δήλωση υποψηφιότητα στον Διοικητή  του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών μέχρι την έναρξη της εκλογής της Εφορευτικής Επιτροπής δηλ έως τις 8/6/2023 και ώρα 1:30.μ.μ.

Για την εκλογή ως εκπροσώπου των εργαζομένων  επιτρέπεται η υποβολή μόνο μεμονωμένων υποψηφιοτήτων οι οποίες καταχωρούνται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και ανακοινώνονται από τον Διοικητή στην Γενική Συνέλευση.

Εάν υποβληθούν προφορικώς  ενστάσεις διακόπτεται η Συνεδρίαση προκειμένου οι ενστάσεις να υποβληθούν εγγράφως. Οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν προφορικώς αν δεν υποβληθούν εγγράφως δεν λογίζονται ότι έχουν υποβληθεί.

Επί των ενστάσεων  που αφορούν παράλειψη εγγραφής στην κατάσταση των εκλογέων, στη διαγραφή από την κατάσταση των εκλογέων, καθώς και τους υποψηφίους για μέλη Εφορευτικής Επιτροπής αποφαίνεται αμέσως η συνέλευση με ανάταση των χεριών, ύστερα από εισήγηση του Διοικητή ή του Προέδρου ή του εκπροσώπου του. Επί των ενστάσεων  των υποψηφίων για την ανάδειξη του εκπροσώπου των εργαζομένων αποφαίνεται η Εφορευτική αμέσως μετά την εκλογή

της και πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας. Εάν υποβληθεί μία υποψηφιότητα, δεν διεξάγεται εκλογή.

 Με τη φροντίδα των Διευθυντών, των Προϊσταμένων και των υπευθύνων  Τμημάτων - Κλινικών   και εργαστηρίων να λάβει γνώση  το προσωπικό του τμήματός τους.

Ο Διοικητής

Ηλίας  Θεοδωρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: