Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Σειρές ... εποχής στο «Παμμακάριστος» του προηγούμενου αιώνα

Μιας και οι υποδομές του παραπέμπουν στον προηγούμενο αιώνα, το Νοσοκομείο «Παμμακάριστος» έχει μετατραπεί σε ...τηλεοπτικό στούντιο για τις ανάγκες δύο τηλεοπτικών σειρών εποχής, και μάλιστα σε μέρες πλήρους λειτουργίας, δημιουργώντας ακόμη πιο ασφυκτικές συνθήκες στο προσωπικό.

Τα παραπάνω καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παμμακάριστος», σημειώνοντας ότι τα γυρίσματα γίνονται σε χρόνους που λειτουργούν ιατρεία, γραφεία και Οφθαλμολογική κλινική, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη έγγραφη ενημέρωση προς την πλειοψηφία των εργαζομένων.

«Αυτό έχει ως συνέπεια την παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου (διακίνηση ασθενών, μετακίνηση εργαζομένων εντός των χώρων). Μάλιστα, απασχολήθηκε και προσωπικό του νοσοκομείου σε ορισμένες εργασίες που αφορούσαν την παρουσία των συνεργείων και τις ανάγκες των γυρισμάτων. Σε ανάλογες περιπτώσεις - που πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνιες - οφείλει η διοίκηση να ενημερώνει έγκαιρα κι επίσημα όλους τους εργαζόμενους, να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και να μην απασχολείται καθόλου το προσωπικό», αναφέρει το Σωματείο και συνεχίζει:

«Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί είμαστε υπέρ της Τέχνης και της ψυχαγωγίας και των εργαζομένων στον χώρο της τηλεόρασης, αλλά υπενθυμίζουμε ότι το ΓΝ "Παμμακάριστος" είναι νοσοκομείο και όχι τηλεοπτικό στούντιο. Απ' ό,τι φαίνεται αυτός είναι ο τρόπος που βρήκε η διοίκηση να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που προκύπτουν από τη συνολική υποβάθμιση των νοσοκομείων».

«Ζητάμε ακτινολόγους, αναισθησιολόγους, να μπει τώρα το Χειρουργικό στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών, ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και πλήρη λειτουργία όλων των τμημάτων. Οχι άλλη υποβάθμιση και απαξίωση. Οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι στο επίκεντρο» επισημαίνει.

Αναδημοσίευση από: 902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: