Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Παρέμβαση του Σωματείου μας για Άρση των μέτρων σε Ανεμβολίαστους ή μερικώς Εμβολιασμένους Υγειονομικούς


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ «Ο  ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ»

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΤΣΕΡΤΙΔΟΥ 1   Τ.Κ. 26335  ΤΗΛ.:  2613601987   FAX.:  2613601986

E-MAIL: Somippok@otenet.gr            http://www.somippok.blogspot.com

ΑΡΙΘΜ. ΕΓΚΡ. 117/85

 

 

Αριθμ. Πρωτ:69                    

Πάτρα: 15/5/2023                             

ΠΡΟΣ:Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη Θ.

Αν. Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα Ασ.

ΚΟΙΝ: ΠΟΕΔΗΝ

 

Μετά και την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ουσιαστικά κήρυξε το τέλος της πανδημίας, άμεσα θα πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους Υγειονομικούς, όπως ο προληπτικός έλεγχος για κορωνοϊό με rapid test με την οικονομική επιβάρυνση να την επωμίζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Αυτή η επιβάρυνση δεν είναι καθόλου αμελητέα αν αναλογιστεί κανείς του πενιχρούς  μισθούς μας ή και ότι η πρόσφατη μεταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας το οικονομικό όφελος για τους εργαζόμενους είναι αρκετά μικρότερο από την δαπάνη για τα test.

Άλλο ένα σημαντικό περιοριστικό μέτρο που πρέπει να αρθεί είναι η απαγόρευση στους ανεμβολίαστους Υγειονομικούς να παρέχουν  τις  υπηρεσίες τους σε διάφορες Μονάδες όπως ΜΕΘ,ΜΤΝ,κλπ.

Με αποτέλεσμα τα Νοσοκομεία μας και κυρίως οι ασθενείς να στερούνται πολύτιμες υπηρεσίες από ένα μεγάλο αριθμό Υγειονομικών με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση σε αυτά τα νευραλγικά τμήματα.

Σας καλούμε να αρθούν αυτά τα μέτρα γιατί πλέον δεν προσδίδουν κάτι το θετικό αλλά αντιθέτως αποτελούν τροχοπέδη για την εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: