Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Αυτοί είναι οι νέοι Διοικητές ΥΠΕ που εγκρίνονται από την Βουλή- Όλα τα ονόματα

Οι νέοι Διοικητές ΥΠΕ  περνούν αύριο από ακρόαση στη Βουλή προκείμενου να πάρουν το πράσινο φως για να διοριστούν. Πρόκειται για τους επτά επικεφαλής τον ισάριθμων Υγειονομικών Περιφερειών οι οποίοι προέκυψαν έπειτα από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που στηρίχθηκε στον νόμο Κεραμέως.

Ένας διαγωνισμός, που αμφισβητήθηκε δεόντως τόσο από τους συμμετέχοντες όσο ακόμη και από κυβερνητικά στελέχη, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν τηρεί ούτε τους βασικούς κανόνες της αξιοκρατίας και της ορθής επιλογής.

Κάτι που άλλωστε προκύπτει και από τους νέους Διοικητές ΥΠΕ που προτείνει το υπουργείο Υγείας και οι οποίοι στην πλειοψηφία τους παραμένουν οι ίδιοι που είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση από το 2019.

Σήμερα για ακρόαση  στη Βουλή

Στο μεταξύ αύριο το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τον διορισμό των νέων Διοικητών ΥΠ΅Ε και για αυτό το λόγο εστάλη και η σχετική πρόσκληση στα μέλη της.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2024 και ώρα 10.00΄, στην Αίθουσα Γερουσίας.

Οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά των προτεινομένων, καθώς και τα ποινικά τους μητρώα θα σας αποσταλούν.

Σας ενημερώνουμε ότι στην ως άνω συνεδρίαση υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής με φυσική παρουσία των μελών της Επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση, έχετε και τη δυνατότητα συμμετοχής μέσω των υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης της πλατφόρμας της Βουλής των Ελλήνων.

Οι 7 νέοι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών που θα περάσουν αύριο από ακρόαση είναι:

· 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.), κυρία Όλγα Μπαλαούρα


· 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) κ. Χρήστος Ροϊλός


· 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) κ. Δημήτριος Τσαλικάκης


· 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης


· 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) κ. Φώτιος Σερέτης


· 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) κ. Ηλίας Θεοδωρόπουλος


· 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου

Να σημειωθεί ότι στην 3η και 4η ΥΠΕ όπως είχε γράψει το HealthReport.gr, γίνεται ανταλλαγή προσώπων αφού ο Δημήτρης Τσαλικάκης ήταν Διοικητής στην 4η ΥΠΕ και τώρα μετακινείται στην 3η, ενώ ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης ήταν στην 3η και παίρνει τη θέση του Τσαλικάκη στην 4η.

Έρχονται και οι Υποδιοικητές ΥΠΕ

Μόλις οι Διοικητές ΥΠΕ καθίσουν στις θέσεις τους θα συνεχιστεί η διαδικασία και για την επιλογή των Υποδιοικητών των Υγειονομικών περιφερειών.

Ήδη οι υποψήφιοι έχουν περάσει και από την διαδικασία της προσωπικής συνεντεύξεις και έχουν προκύψει οι τελικές λίστες με τους 7 επικρατέστερους.


Αναδημοσίευση από: healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: