Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Υπ΄ ατμόν οι νοσοκομειακοί γιατροί για περικοπή των αδειών

Το πρωί της Πέμπτης 8 Αυγούστου με «εξαιρετικά επείγον» έγγραφο η διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας ενημέρωσε ότι λόγω των αυξημένων αναγκών του Νοσοκομείου δεν θα εγκρίνεται καμία κανονική άδεια στο ιατρικό προσωπικό και η αντίδραση του προσωπικού και της ΟΕΝΓΕ για την περικοπή των αδειών ήταν άμεση.

Δείτε το σχετικό έγγραφο της Διοικήτριας:


Μετά από την παραπάνω απόφαση η ΟΕΝΓΕ έκανε την εξής ανακοίνωση:

«Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αιφνιδιαστική απόφαση της διοικήτριας των νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας να αναστείλει όλες τις άδειες του ιατρικού προσωπικού για τον μήνα Αύγουστο 2024. Με κατάκοπους γιατρούς δεν εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου την οποία απορρυθμίζει η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

Απαιτούμε από την διοίκηση του νοσοκομείου, την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ανακαλέσουν ΑΜΕΣΩΣ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ αυτή την απόφαση.»

Στη συνέχεια ήρθε η απάντηση των επιστημονικών υπευθύνων ιατρικών τμημάτων νοσοκομείου Καλαμάτας


Μετά από τις αντιδράσεις γιατρών και της ΟΕΝΓΕ η Διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας ενημέρωσε ότι καμία αίτηση χορήγησης άδειας για τον μήνα Αύγουστο δεν έχει απορριφθεί. 


Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ μετά και την τελευταία ανακοίνωση από την Διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένης Αλειφέρη.

Αναλυτικά:

«Μετά τις καταγγελίες των γιατρών του νοσοκομείου Καλαμάτας και της ΟΕΝΓΕ, σήμερα το απόγευμα 9/8/24 η διοικήτρια του νοσοκομείου Μεσσηνίας ανακάλεσε την απαράδεκτη (8/8/24) απόφασή της για περικοπή των κανονικών αδειών Αυγούστου.

Έτσι υλοποιήθηκε όντως ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ η απαίτηση της ΟΕΝΓΕ.

Καλούμε τους συναδέλφους όλων των νοσοκομείων και ΚΥ της χώρας όταν αντιμετωπίζουν αυθαιρεσίες από τους διοικούντες να ενημερώνουν ΑΜΕΣΩΣ την Ένωση νοσοκομειακών γιατρών της περιοχής τους και την ΟΕΝΓΕ.»


Αναδημοσίευση από: healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: