Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Διοικητές Νοσοκομείων: Ξεκινούν τον Σεπτέμβριο οι προσωπικές συνεντεύξεις – Όλη η διαδικασία

Ξεκινούν εντός του Σεπτεμβρίου οι πρώτες συνεντεύξεις για τους υποψήφιους Διοικητές Νοσοκομείων που πήραν μέρος στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Μετά τον διορισμό των νέων Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) αλλά και των Υποδιοικητών, σειρά έχουν τώρα οι Διοικητές Νοσοκομείων οι οποίοι θα περάσουν μια αντίστοιχη διαδικασία.

Σε πρώτη φάση πάντως αναμένεται να ανακοινωθούν από το ΑΣΕΠ οι «15άδες» με τους επικρατέστερους πριν γίνει νέα αξιολόγηση και μοριοδότηση ώστε να καταλήξει ο φορέας στις «επτάδες».

Τα επτά πρόσωπα που θα είναι τα επικρατέστερα ανά νοσοκομείο, είναι και αυτά που θα υποβληθούν σε προσωπικές συνεντεύξεις από την αρμόδια επιτροπή που έχει οριστεί. Μια επιτροπή που θα αποτελείται από τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, τον Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας που διορίστηκε προσφάτως, αλλά και έναν εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει σχετική συνεννόηση ώστε να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα οι επαφές της επιτροπής με τους υποψηφίους, ώστε σιγά σιγά να ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία.

Πάντως με βάση τα όσα προβλέπονται στον νόμο Κεραμέως, τα στάδια που θα ακολουθηθούν είναι εξαιρετικά χρονοβόρα καθώς θα επιλεγούν στελέχη για πάνω από 120 νοσοκομεία όλης της χώρας.

Αν και ήδη κάποιοι υποψήφιοι έχουν μοριοδοτηθεί από τον διαγωνισμό που ήταν σε εξέλιξη για τις διοικήσεις των υγειονομικών περιφερειών, πάρ’ αυτά ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό και θα πρέπει να κατηγοριοποιηθούν από το ΑΣΕΠ είναι εξαιρετικά μεγάλος.

Γι αυτό και εκτιμάται ότι οι διοικητές των νοσοκομείων θα διοριστούν προς το τέλος του χρόνου οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία.


Αναδημοσίευση από: healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: