Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Γεμίζουν πάλι οι κλινικές COVID-Σε έξαρση ο κορωνοϊός στην Πάτρα, αυξήθηκαν οι νοσηλείες σε ΠΓΝΠ και «Άγιο Ανδρέα»

Παραμένει σε έξαρση ο κορωνοϊός στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, με τις κλίνες των δύο Νοσοκομείων να γεμίζουν καθημερινά, αυτή την περίοδο.

Τα κρούσματα αναμένεται να διατηρηθούν αυξημένα και τις προσεχείς εβδομάδες, αν και η νόσηση φαίνεται να είναι ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες στο ΠΓΝΠ δημιουργήθηκε ειδική μονάδα για ασθενείς με covid στην Παθολογική Κλινική, λόγω της αύξησης των περιστατικών.

«Αντιμετωπίζουμε καταστάσεις, όπως την περασμένη τριετία», ανέφερε στη «Γ» νοσοκομειακός παράγοντας και πρόσθεσε: «Τις τελευταίες 20 ημέρες διαπιστώνεται αύξηση των κρουσμάτων στην κοινότητα, καθώς σχεδόν κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον έναν νοσούντα με covid. Δεν ξέρουμε αν είναι η κορύφωση ακόμα. Η αίσθησή μου είναι ότι περίπου η ίδια ένταση θα διατηρηθεί και τον επόμενο μήνα. Ευτυχώς, στην πλειονότητα των περιστατικών, η νόσηση είναι ελαφρά. Και στο Νοσοκομείο μας έχουν αυξηθεί πλέον οι εισαγωγές μας. Οι κλίνες covid, που τους τελευταίους μήνες είχαν μειωθεί στο ελάχιστο, τώρα ξαναγεμίζουν. Σύμφωνα με πνευμονολόγους το εντυπωσιακό είναι ότι ένα μικρό ποσοστό από τους παλιούς ασθενείς μας, που απέκτησαν long covid από τις αρχικές παραλλαγές του κορωνοϊού, υποφέρει ακόμα και μάλιστα, σε κάποιους επαναπυροδοτήθηκαν τα συμπτώματα, μετά από επόμενη νόσηση, με άλλες παραλλαγές».


Αναδημοσίευση από: gnomip.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: