Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Παρέμβαση του Σωματείου μας σχετικά με τη μη αναγνώριση οφειλόμενων ρεπό σε εργαζόμενους με μετάταξη, απόσπαση, μετακίνηση από νοσοκομείο σε άλλο νοσοκομείο

Σε όλους μας είναι γνωστό ότι λόγω της τεράστιας υποστελέχωσης, που υπάρχει στα νοσοκομεία, είναι  χιλιάδες τα οφειλόμενα ρεπό σε πολύ μεγάλη μερίδα  εργαζομένων.

Παρατηρείται το φαινόμενο  όταν κάποιος εργαζόμενος  πάρει  μετάταξη ή απόσπαση ή μετακίνηση  από ένα νοσοκομείο σε άλλο νοσοκομείο αυτά τα οφειλόμενα ρεπό να μην τον ακολουθούν και να μην αναγνωρίζονται από το  νοσοκομείο υποδοχής.

Το λιγότερο που θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει αυτή την πρακτική είναι ότι πρόκειται για μια τεράστια αδικία διότι οι εργαζόμενοι αυτοί τα έχουν εργαστεί  και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Όταν μιλάμε για οφειλόμενα ρεπό δεν εννοούμε σε αριθμό 5 και 10 αλλά για 100 και 150 ρεπό που αυτά αντιστοιχούν σε άδεια 4 και 6 ετών. Αυτά τα οφειλόμενα ρεπό θα πρέπει να μεταφέρονται όπως συμβαίνει με τις  οφειλόμενες άδειες στον φάκελο του εργαζόμενου και να τον ακολουθούν.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προς το Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να διορθωθεί αυτή η εξόφθαλμη αδικία.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΛΛΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                      ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΠΕΝΝΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: