Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Το the best την Τρίτη 28/6/16 για τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

      Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα σήμερα και αύριο προχωρούν σε στάσεις εργασίας.
      Όπως αναφέρει το σωματείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ το προσωπικό έχει εξαντληθεί και δεν μπορεί να πάρει ρεπό ή άδεια, καθώς υπάρχουν ελλείψεις. Οι στάσεις εργασίας θα γίνουν σήμερα από τις 10.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και αύριο από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι. Παράλληλα θα κάνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου.
      Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κώστας Πετρόπουλος αναφέρει στο thebest.gr ότι το προσωπικό μέρα με τη μέρα μειώνεται, λόγω συνταξιοδοτήσεων και κάποιων μετακινήσεων, ενώ η προσέλευση των ασθενών και λόγω της κρίσης αυξάνεται, με αποτέλεσμα οι πάλαι ποτέ 1200 εργαζόμενοι να είναι σήμερα 650. "Δεν μπορούμε ν΄ανταποκριθούμε. Για παράδειγμα, δεν δίνονται στην ώρα τους τα δύο ρεπό την εβδομάδα με αποτέλεσμα να συσσωρεύοτανι. Στα χειρουργεία και σε πολλά τμήματα οφείλονται πάνω από 20 ρεπό, ενώ οφείλεται άδεια από το 2015. Φέτος είπαν ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα δοθούν μόνο 5 ημέρες άδεια. Όταν είσαι νοσηλευτής, νοσηλεύτρια κι εργάζεσαι σε τέτοιο χώρο, σε τέτοιες συνθήκες, με νυχτερινές βάρδιες κλπ χρειάζεται απαραίτητα το ρεπό και την άδεια".
      Επιπλέον αναφέρει ο Κ. Πετρόπουλος ότι λόγω της έλλειψης προσωπικού φορτώνονται στο υπάρχον επιπλέον αρμοδιότητες, όπως πχ  η ανάθεση καθηκόντων βοηθών θαλάμων στις νοσηλεύτριες.
      Αυτό καταλήγει και στους ασθενείς σχολιάζει καθώς δεν μπορεί να απασχολείς τους νοσηλευτές με άλλα καθήκοντα, όπως ούτε το να χρησιμοποιούνται άτομα από την ασφάλεια για την εκτέλεση καθηκόντων οδηγών, την ώρα που οι επιθεσεις στα εξωτερικά ιατρεία εναντίων γιατρών και πρσωπικού είναι συχνές, επισημαίνει ο Πρόεδρος των Εργαζομένων.
 Ελευθερία Μακρυγένη

Δεν υπάρχουν σχόλια: