Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Ατομικές συμβάσεις και μοντέλα ιδιωτικού τομέα στο Δημόσιο!

       Η Κομισιόν και οι εταίροι σκοπεύουν να βάλουν την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να συγκρουστούν, με όλες τις λεγόμενες ομάδες εδραιωμένων συμφερόντων – ένα άλλο όνομα για τομείς εργαζομένων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σε συνδυασμό, μάλιστα με τα εργασιακά, που βρίσκονται στο πρόγραμμα των "προαπαιτουμένων", πολλοί είναι οι σύμβουλοι που εισηγούνται στις Βρυξέλλες, πως στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν οι όροι και οι σχέσεις εργασίας, όχι μόνο στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα.
       Αξιωματούχοι των Βρυξελλών, που έχουν γνώση των συζητήσεων, έλεγαν στη Realnews ότι, στην Ελληνική Κυβέρνηση θα προταθεί να φέρει στο Δημόσιο «κανόνες και συνθήκες εργασίας ιδιωτικού τομέα», με ατομικές συμβάσεις και εργολαβίες, αλλάζοντας ριζικά το μοντέλο των προσλήψεων, που ισχύει μέχρι σήμερα.
      Επίσης, διακινείται έντονα το σενάριο της επιβολής ενός "κυκλικού συστήματος συνεχών μετακινήσεων υπαλλήλων", ως πρόνοια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, που είναι ενδημική και κοστίζει στο Κράτος δισεκατομμύρια.
       Ραγδαίες, όμως, θα είναι οι αλλαγές σε Ενέργεια, ΔΕΗ και επιχειρήσεις του Δημοσίου στην πιο δύσκολη ίσως αξιολόγηση μέχρι στιγμής, η οποία θα φέρει την Κυβέρνηση αντιμέτωπη με παραδοσιακά άκαμπτες κοινωνικές ομάδες.
      Πρόγευση για το τι μέλλει γενέσθαι, έδωσε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Βρυξελλών, επισημαίνοντας ότι, «στην Ελλάδα θα ξεβολευτούν όλες οι λεγόμενες ομάδες εδραιωμένων συμφερόντων».
Αναδημοσίευση από epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: