Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Μιχ. Γιαννάκος: ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΕΣΤ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΣΤ ΚΟΡΟΝΟΪΟΎ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΕΦΟΥΝ ΑΠΟ ΑΔΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ 120 ΕΥΡΩ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.

     Η πολιτική προστασία με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ αποφάσισαν  το μέτρο του προληπτικού τεστ στους εργαζόμενους που επιστρέφουν από άδεια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και εργάζονται σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας και υψηλού συγχρωτισμού με ευθύνη του εργοδότη ή του προϊστάμενου. Ο εργαζόμενος  στις  συγκεκριμένες δουλειές του ιδιωτικού τομέα που  αμοίβεται  με ψίχουλα θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του  120 ευρώ  σε ιδιωτικο εργαστήριο να κάνει το τεστ.  Το ίδιο και ο δημόσιος υπάλληλος που εργάζεται σε αντίστοιχες υπηρεσίες.      
     Ο εργοδότης ή ο προϊστάμενος δεν μπορει να κλείσει ραντεβού σε Νοσοκομείο. Τα νοσοκομεία δεν κάνουν προληπτικά τεστ. Ο εργοδότης δεν πρόκειται να αναλάβει το κόστος της εξέτασης. Ο προϊστάμενος της  δημόσιας υπηρεσίας  εάν πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο δεν μπορεί να εξασφαλίσει δωρεάν την εξέταση. Ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει την εξέταση. Έχουμε πολλές φορές επισημάνει το εν λόγω ζήτημα.
Αλλά τίποτα.
Ως εκ τούτου αύριο η επιστροφή εκδρομέων  θα γίνει χωρίς τεστ.
      ΠΑΡΟΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ.
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ.
Τώρα ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει κρουσματα με ειδική αναφορά σε όσα προέρχονται από ταξίδι στο εσωτερικό αλλα όχι που. Επιβαιβεώνεται  η επισημανση που κάναμε ότι τα κρούσματα δηλώνονται στο μόνιμο τόπο κατοικίας.
Πως με αυτό το τρόπο προφυλάσσονται  κάτοικοι και επισκέπτες στα μέρη που υπάρχει ο ιός.
Καλό είναι να ανακοινώνεται ο αριθμός  κρουσμάτων στα νησιά και άλλα μέρη με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο για να προφυλάσσονται οι  κατοικοι και επισκέπτες.. Γιατί αποφεύγουν να αναφέρουν Κρούσματα στα νησιά. Ο τουρισμός είναι πάνω από τη δημόσια υγεία.
Πως θωρακίζονται τα νησιά όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας τεστ.
Στο κέντρο Υγείας Πάρου  τελείωσαν τα αντιδραστήρια για Κορονόϊό  και περιμένουν προμήθεια  από δωρεές   την Τετάρτη. Μέχρι τώρα λειτουργούν το εργαστήριο με δωρεές. Που είναι το υπουργείο υγείας. Πηγαίνουν στο κέντρο υγείας 
κάτοικοι και επισκέπτες που ήρθαν σε επαφή με κρούσματα και τους δίνουν ραντεβού για τεταρτη.
Τα δείγματα  που λαμβάνει ο ΕΟΔΥ στελνονται Αθήνα και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε δυο ημέρες. Στο Κέντρο Υγείας Πάρου
από Πάρο  εχουν εξετασθεί 260 δείγματα και βγήκαν θετικά τα 25  και  από Αντίπαρο έχουν εξετασθεί 170 δείγματα και βγήκαν θετικά τα 11. 
Ελάχιστοι  είναι μόνιμοι κάτοικοι Πάρου και  Αντιπάρου. Οι  υπόλοιποι επισκεπτες. Οι φορείς του νησιού κάνουν ότι μπορούν να ελέγξουν τον ιό. Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας.  
Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: