Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει:

     Στις 17 Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα γυρω στις 9 το πρωί,  στον 1ο οροφο του νέου κτιρίου του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα,  ξέσπασε πυρκαγιά απο κλιματιστικό, που λειτουργούσε στο ενδικρινολογικο τμήμα.
    Λόγω   της άμεσης παρέμβασης των Εργαζομένων δεν πήρε διαστάσεις και οι ασθενείς κ εξεταζόμενοι από τους γυρω χώρους απομακρύνθηκαν. Η τραγωδία αποφεύχθηκε, πάρα τις σκηνές πανικού που ακολούθησαν λόγω της μη ύπαρξης άμεσης εξόδου απο το κτίριο, διότι με εντολή της Διοικήτριας κ αντίθετα με ό,τι έχουμε ζητήσει ως Σωματείο εργαζομενων, στο ν' ανοίξει η κλειδωμενη πύλη εισόδου κ εξόδου του νέου κτιρίου διασφαλίζοντας την ασφαλή είσοδο κ έξοδο ασθενών κ Εργαζομένων, δεν εισακούστηκαν οι προτροπές μας και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν ζήσαμε μια από τις χειρότερες τραγωδίες σε νοσοκομειακό ίδρυμα.
     Η πόρτα παραμένει κλειδωμένη η αδράνεια  κ αδιαφορία σε βάρος ασθενών κ Εργαζομένων βασιλεύει. Πόσοι πρέπει να καούν για να υπάρξουν σωστές αποφάσεις, επιλογές και επιτέλους να τιμωρηθούν αυτοί που δημιουργούν τις καταστάσεις αυτές.
                                      Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: