Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Νέα υγειονομικά μέτρα στη Δυτική Ελλάδα για τον κορωνοϊό – Κλίνες για παιδιά και βοηθητικά νοσοκομεία

     Στην απόφαση να οριστούν βοηθητικά νοσοκομεία σε αυτά που έχουν οριστεί ως νοσοκομεία αναφοράς του κορωνοϊού στα δυτικά της χώρας, κατέληξε μεταξύ άλλων η σύσκεψη που είχε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Χαράλαμπο Γώγο.
     Έτσι αποφασίστηκε να οριστούν ως βοηθητικά νοσοκομεία, στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊου ΠΓΝΠ και Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, τα νοσοκομεία Αγρινίου και Καλαμάτας. Άμεσα θα πραγματοποιηθεί  τηλεδιάσκεψη με τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας των δύο νοσοκομείων ώστε να οργανωθεί η ανάπτυξη των προβλεπόμενων κλινών κορωνοϊού. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες να αναπτυχθούν και κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού στα δύο αυτά νοσοκομεία ώστε να μην μεταφέρονται όλα τα περιστατικά στα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία.
     Παράλληλα δρομολογείται η ανάπτυξη δύο κλινών ΜΕΘ κορωνοϊού για παιδιά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών. Οι δύο κλίνες θα αναπτυχθούν σε διπλανό χώρο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων.
*Με πληροφορίες από εφημερίδα Πελοπόννησο
    70 εργαζόμενοι θετικοί στα νοσοκομεία από αρχές Αυγούστου
Στο μεταξύ έκδηλη είναι η ανησυχία, εξαιτίας των εξελίξεων των τελευταίων ημερών αναφορικά με τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς τα ημερήσια κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ ανέρχονται σταθερά σε πάνω από 200, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται πιο ενισχυμένα μέτρα.
      Ωστόσο, εκτός από όλα τα παραπάνω, εκείνο που προκαλεί έντονο προβληματισμό είναι πως από τις αρχές Αυγούστου, δηλαδή μέσα σε 20 ημέρες το πολύ, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό 70 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία.
thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια: