Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Μιχ. Γιαννάκος: 19 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΑΧΕΠΑ ΝΟΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΌ-Σε καραντίνα όλη η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ- Σε καραντίνα Εργαζόμενοι και στο ΠΠΝΡΙΟΥ.

     19  έγιναν οι Εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ, Νοσηλευτές και γιατροί που νοσούν από κορονοϊό, απο  7 που είχαν βρεθεί αρχικά χθές  και φαίνεται ότι το κακό δεν θα σταματήσει εδώ.        Όλο το προσωπικό της παθολογικής κλινικής που νοσηλεύει περιστατικά κορονοϊού τέθηκε σε καραντίνα. Η παθολογική κλινική καλύπτεται με προσωπικό άλλων τμημάτων του Νοσοκομείου. Προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά  αναβλήθηκαν για ΣΗΜΕΡΑ τα προγραμματισμένα χειρουργεία, διαγνωστικές εξετάσεις,  τακτικά ιατρεία και άλλα.
     Ο αριθμός των υγειονομικών που νοσούν το μήνα Αύγουστο είναι 71.  Θετικός είναι ένας  Συνάδελφος στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και ένας στο Κέντρο Υγείας Σπάτων. Οι νοσούντες υγειονομικοί αυξάνουν  με μεγαλύτερο ρυθμό από ότι στη κορύφωση της πανδημίας, Μάρτιο, Απρίλιο.
      Υπάρχουν νοσοκομειακές εστίες.
Για να ελεγχθούν χρειάζεται βελτίωση των μέσων ατομικής προστασίας και τακτικά προληπτικά τέστ σε όλο το Προσωπικό.   
      Χορηγείται μια μάσκα το οκτάωρο που σε δυο ώρες είναι ακατάλληλη  και ένα ζευγάρι γάντια κομμωτηρίου για όλο το οκτάωρο. Αν είναι δυνατόν......
     Στο νοσοκομείο του Ρίου, Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό,  ξέφυγε περιστατικό κορονοϊού και νοσηλεύτηκε στη
Δερματολογική κλινική ως χειρουργικό περιστατικό. Εξι Εργαζόμενοι Τραυματιοφορείς και Νοσηλευτές σε καραντίνα. Τα ύποπτα κρούσματα στα ΤΕΠ αντιμετωπίζονται σε ακατάλληλο χώρο. Περνάνε μπροστά από άλλα επείγοντα περιστατικά.
    Η Διοίκηση άφαντη. Επιτακτική ανάγκη όλοι οι ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία  θα πρεπει να υποβάλλονται σε τεστ.                  
                       Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: