Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Στην Συνεδρίαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΒΑΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝτην επόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος του Σωματείου μας.

      Στην Συνεδρίαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΒΑΡΕΩΝ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ, ΚΛΗΘΗΚΕ να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ την επόμενη Τετάρτη 2/9/20 το Σωματείο μας, βάσει της παρακάτω σχετικής Πρόσκλησης του Προέδρου της εν λόγω επιτροπής Παν. Μπεχράκη: 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΙΣΕΩΣ ΒΑΡΕΩΝ ΚΑΙ
ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ   (Υ.Α.Αρ.Πρωτ.39535/Δ1.13239/2019/26.5.2020, ΑΔΑ:6Α5Ψ46ΜΤΛΚ-Ο7Ν)
                                                      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»  ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ 
     ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ «Ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ»
2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Πα.Γ.Ν.Η.
3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Ε.Σ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

     Σχετικά με το αίτημά σας για ένταξη στα Β.Α.Ε. των εργαζόμενων στο χώρο της δημόσιας υγείας, σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε (1 άτομο) στη συνεδρίαση της επιτροπής Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Σταδίου 29 στην Αθήνα, 4ος όροφος, την Τετάρτη 2-9-2020 και ώρα 10:45 π.μ., προκειμένου να αναπτύξετε σχετικά τις απόψεις σας εν συντομία.
                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
     ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΒΑΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
                                              ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
                           ………………………………………………………………..
     Υπενθυμίζουμε ότι για την προαναφερόμενη πρόσκληση είχε προηγηθεί η παρακάτω σχετική επιστολή μας, προς την ΕΠΙΤΡΟΠΗ, για την αναγκαιότητα της ένταξής μας στα ΒΑΕ.
Αριθμ. Πρωτ:……...248.                  ΠΡΟΣ: -   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ
Πάτρα……………31.7.20.                                      ΚΑΙ ΜΕΛΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ 
                                                                                      ΒΑΡΕΩΝ k΄ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ 
                                                                                           ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
-          Διοικητή 6ης Υ.Πε Κον Γιάννη Καρβέλη.
                                                             ΚΟΙΝ:     ΠΟΕΔΗΝ                                                                
    Χωρίς καμιά αμφιβολία, οι Εργαζόμενοι στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, καθημερινά ζουν και εργάζονται κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, σε χώρους ανθυγιεινούς και με κίνδυνο τη ζωή τους, χωρίς δυστυχώς να έχουν ενταχθεί στα ΒΑΕ.
        Η πολιτεία πάντα συζητούσε το πάγιο αυτό αίτημά μας, χωρίς ποτέ δυστυχώς να προχωρήσει στο αυτονόητο, την προαναφερόμενη αναγκαιότητα της ένταξής μας στα ΒΑΕ.
      Η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ήταν αρκετή για να κατανοήσουν οι αρμόδιοι αυτό που παρά τους αγώνες μας και τις κινητοποιήσεις μας δεν κατανόησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στη δύσκολη αυτή φάση, που δυστυχώς συνεχίζει να υφίσταται, οι υγειονομικοί εισέπραξαν πάρα πολλά χειροκροτήματα και δεσμεύσεις που δυστυχώς δεν έχουν γίνει πράξη.
          Η ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΤΗΤΑ των χώρων πού εργαζόμαστε, οι συνθήκες δουλειάς μας, οι καθημερινοί κίνδυνοι στην εργασία μας και ο διαχωρισμός που υπάρχει με την ένταξή μας στον ΕΦΚΑ, όπου οι του ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και του Δημοσίου ΟΧΙ παρ΄ ότι εργαζόμαστε όλοι στους ιδιους χώρους με τις ίδιες συνθήκες και προϋποθέσεις
                Επιβάλλουν
Την λήξη αυτής της αδικίας και την ένταξή μας επιτέλους στα ΒΑΕ, βάσει των παρεμβάσεων και σχετικών προτάσεων της ομοσπονδίας μας, της ΠΟΕΔΗΝ.
          Εμείς οι Εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ¨ο ΑΓ. ΑΝΔΣΡΕΑΣ¨, που έχουμε αρκετούς συναδέλφους με προβλήματα υγείας από τις επιπτώσεις της δουλειάς που επιτελούν, έχουμε κάθε δικαίωμα να φωνάζουμε και να διεκδικούμε, να σας ζητούμε την ένταξή μας επιτέλους  στα ΒΑΕ.          

Δεν υπάρχουν σχόλια: