Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Μιχ. Γιαννάκος: ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ τον ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΣΤ και να ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ.

   Έχουμε κατ' επανάληψη επισημάνει τον κίνδυνο  να εργάζονται οι Συνάδελφοι όταν επιστρέφουν απο άδεια,  χωρίς να έχει εκδοθεί το αποτέλεσμα. Συνέβη σε πολλές περιπτώσεις και το πληρώνουμε με νοσοκομειακή διασπορά του κορονοϊού. Δεν εισακουστήκαμε όμως απο το Υπουργείο Υγείας.
     Μία τέτοια περίπτωση είχαμε χθες βράδυ στο Νοσοκομείο  Ασκληπιείο  της Βούλας.  Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή. Στλελνουν τα δείγματα στο Παστέρ και Αττικό. Κάνουν δυο ημέρες να βγούν. Γιατρός φυσίατρος επέστρεψε απο άδεια την Πέμπτη. Εκανε τεστ και δούλευε κανονικά, όπως ορίζει η απόφαση του Υπουργείου Υγείας. 
  Προχθες βράδυ Σάββατο έκανε εφημερία στη Δ' ορθοπεδική κλινική. Ένιωσε αδιαθεσία.  Εκείνη την ώρα έμαθαν, δυο ημέρες μετά, ότι είναι θετικό το τεστ. Έκλεισε την  εφημερία η Δ Ορθοπεδική κλινική στις 10 το βράδυ και εφημέρευσε άλλη κλινική. Γίνεται ιχνηλάτηση. Πολλοί Συνάδελφοι απο τα ΤΕΠ σε καραντίνα.   
     Είναι ο εκατοστός (100) Συναδελφος που νοσεί τον Αύγουστο με 70 ασυμπτωματικούς.  
                                         Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: