Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τα όσα συμβαίνουν με τια του Κορονοϊού.

ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΜΕΘ 10 ΜΕ 15 ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ  ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΝΕΜΕΑ, ΚΟΡΙΝΘΟ.
   Πάλι έχουμε λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Την Πέμπτη 13/8 και την Παρασκευή 14/8, 15 διασωληνομενοι ασθενείς νοσηλεύονταν σε κοινούς θαλάμους αναμένοντας αρκετές ημέρες να αδειάσει κρεβάτι εντατικής θεραπείας για  να νοσηλευθούν. Αυτό συμβαίνει λόγω της έλλειψης κλινών μεθ και την  αναστολή λειτουργίας 
ΜΕΘ για απολύμανση.
  ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.
  Άνοιξαν τα σύνορα για τους τουρίστες χωρίς να υπάρχει η υποδομή σε νησια και άλλα τουριστικά μέρη να αντιμετωπίσθεί ο κορονοϊός. Στα νησιά δεν υπάρχουν συνεργεία του ΕΟΔΥ να πάρουν δειγματα και τα λίγα που λαμβανονται στέλνονται  στην Αθήνα για ελεγχο. Καθυστερούν δυο ημέρες να εκδοθούν τα αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ οι επισκέπτες αλωνίζουν τη περιοχή και διασπειρουν τον ιό.
   Σε πολλά νησιά και άλλα τουριστικά μέρη τα κέντρα υγείας δεν παίρνουν ούτε δειγματα. Τώρα έβγαλαν ανακοινώσεις για εκπαίδευση του προσωπικού.  Συνεργεία του ΕΟΔΥ δεν υπαρχουν. Όσοι  κάτοικοι ή επισκέπτες εμφανίζουν συμπτώματα τους λένε να πανε  στο κοντινότερο Νοσοκομείο. Δεν  ελέγχονται εαν πήγαν.  Με ήπια συμπτώματα κανείς τουρίστας  δεν επισκέπτεται νοσοκομείο και  συνεχίζουν τις διακοπές τους.  Πολλοί φεύγουν με ιδιωτικά σκάφη  από νησιά και κάνουν τεστ σε  νοσοκομεία άλλης πόλης και δηλώνονται εκεί ως Κρούσματα.
     Στη Κέρκυρα δείγματα παίρνουν στο λιμάνι οι ελάχιστοι νοσηλευτές του  νοσοκομείου που δεν είναι δουλειά τους. Συνεργεία του ΕΟΔΥ δεν υπαρχουν. Τα δείγματα στέλνονται Αθήνα. Τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά σε δυο ημέρες. Οι τουρίστες αλωνίζουν μεχρι να ειδοποιηθούν ότι είναι θετικοί και να μπουν  σε καραντίνα σε ξενοδοχείο αναφοράς. Κρούσματα  που προσβλήθηκαν στα νησιά δεν δηλώνονται εκεί. Ταυτοποιούνται  και δηλώνονται  στα τόπο  μόνιμης κατοικίας. Εμφανίζεται η Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πολλα Κρούσματα ενώ στη πραγματικότητα  οι εστίες βρίσκονται εκεί που πήγαν διακοπές.
Παράδειγμα η Πάρος.
 Εκει μέχρι τωρα στο κέντρο υγείας ταυτοποιήθηκαν  πάνω από  30  κρούσματα  απο Πάρο και Αντίπαρο. Οι περισσότεροι τουρίστες.
     Πάνω από  50 κάνουν  κάθε ημέρα τεστ κορονοϊού. Λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων πολλά  δείγματα φεύγουν για έλεγχο στην Αθήνα. Επίσης ένα συνεργείο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί ελέγχους στο νησί. Τα δείγματα του εοδυ πηγαίνουν Αθήνα. Τα αποτελέσματα βγαίνουν σε δυο ημέρες.  Οι τουρίστες αλωνίζουν έως ότου βγουν.
     Για τις ανάγκες του τουρισμού δεν ταυτοποιούνται τα Κρούσματα στα νησιά. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.  μόνιμων και επισκεπτών. Ειδικά τώρα Δεκαπενταύγουστο.
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ
   Έκλεισε  δυο ημέρες για απολύμανση. Συνάδελφος βρέθηκε θετικός μια εβδομάδα μετά αφού ανέλαβε εργασια.  Πήγε οικειοθελώς και έδωσε δείγμα αν και ασυμπτωματικός.  Ήρθε σε επαφή με αρκετούς εργαζόμενους και ασθενεις και ελέγχονται όλοι. Αυτο δείχνει την αναγκαιότητα τακτικών τεστ σε όλο το προσωπικό.
 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
     Έκλεισε κλινική επειδή βρεθηκε θετική ασθενής που το πρώτο τεστ στην εισαγωγή της ηταν αρνητικό. Νοσηλεύτηκε ως  Γενικό περιστατικό.   Η κατάσταση δυστυχώς ξεφεύγει.
   Υπερεκτημηθηκαν οι δυνατότητες του συστήματος να αντιμετωπίσει τον ιό στη κοινότητα, ανοιξαν τα σύνορα και αυτό πληρώνουμε. 
                     Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: