Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

ΑΔΕΔΥ: Πρωτοφανή ποσοστά συμμετοχής στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων του ΕΦΚΑ – Καταγγελία της Διοίκησης του Οργανισμού

       Η 24ωρη απεργία, που πραγματοποιήθηκε κανονικά χθες  23 Δεκεμβρίου στον χώρο του ΕΦΚΑ,  από τις δύο Ομοσπονδίες (ΠΟΣΕ/ΕΦΚΑ – ΠΟΠΟΚΠ) και από την ΑΔΕΔΥ,  είχε πρωτοφανή ποσοστά συμμετοχής. Κι αυτό, παρά την απόφαση  της κυβέρνησης και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ να προσφύγουν στα δικαστήρια  με αίτημα την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης. Χαιρετίζουμε τη μαζικότατη συμμετοχή των εργαζομένων του ΕΦΚΑ, σε  αυτό τον μεγάλο αγώνα για την απόκρουση των κυβερνητικών σχεδιασμών για ξεπούλημα  της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης στα ιδιωτικά συμφέροντα.
       Καταγγέλλουμε  την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας  κ. Χατζηδάκη για την συστηματική τους προσπάθεια να απαγορεύσουν και να καταργήσουν τις απεργίες και το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων με την μέθοδο προσφυγών στα δικαστήρια.
Να είναι βέβαιοι ότι οι αγώνες μας ούτε θα φιμωθούν ούτε θα σταματήσουν, αλλά θα ενταθούν και θα αποκτούν όλο και πιο δυναμικά και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά.
       Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ για την  απαράδεκτη ενέργεια και την  εντολή που έδωσε σήμερα σε  διευθυντικά στελέχη του φορέα να ειδοποιήσουν τηλεφωνικά τους εργαζομένους να επιστρέψουν στην εργασία τους, επειδή στις 11.00π.μ., σήμερα, η απεργία των ομοσπονδιών κηρύχτηκε παράνομη, αποσιωπώντας το γεγονός ότι οι υπάλληλοι συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, με χθεσινή της ομόφωνη απόφαση, και η οποία δεν κρίθηκε από κανένα δικαστήριο ως παράνομηΔιαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους του ΕΦΚΑ, που απήργησαν σήμερα, ότι η συμμετοχή τους στην απεργία ήταν πέρα για πέρα νόμιμη.
      Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες και μεθοδεύσεις, από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, δεν θα μείνουν αναπάντητες από την πλευρά των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.  Θα προστατεύσουμε με όλα τα μέσα το δικαίωμά μας στην  απεργία.
                       Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
                                                                Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια: