Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΑΧΩΒΑ. ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.

    Το Νοσοκομείο ΑΜΦΙΣΣΑΣ μαζί με το Νοσοκομείο ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ εξυπηρετούν τους χιλιάδες παραθεριστές της  περιοχής της ΑΡΑΧΩΒΑΣ αυτές τις ημέρες.
  Το Σωματείο Εργαζομένων και οι Αγροτικοί γιατροί κατέθεσαν παραμονές Χριστουγέννων μηνυτήρια αναφορά στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ, για τις επισφαλείς συνθήκες   εργασίας και  νοσηλείας των ασθενών.
         Υπηρετούν ένας παθολόγος και ένας πνευμονολόγος γιατρός. Έτσι τα ΤΕΠ, η παθολογική κλινική και η κλινική κορωνοϊού πολλές ημέρες το μήνα είναι χωρίς γιατρό. 
      Στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο αγροτικοί ιατροί. Είναι δυνατόν ασθενείς με κορωνοϊό να νοσηλεύονται  χωρίς να υπάρχει γιατρός να τους παρακολουθεί;
    Από τους 4 αναισθησιολόγους, οι δύο είναι σε αναστολή εργασίας, χωρίς να αναπληρωθούν με αποτέλεσμα πολλές ημέρες το μήνα να μην υπάρχει γιατρός να διασωληνώσει έκτακτα περιστατικά.
      Ο ένας εκ των δύο καρδιολόγων  είναι σε αναστολή χωρίς να αναπληρωθεί. Έτσι δεν υπάρχει καρδιολογική κάλυψη στο Νοσοκομείο  πολλές ημέρες το μήνα.  Δίπλα είναι η Αράχωβα  μαζί με τους χιλιάδες μόνιμους κατοίκους.
       Γι συτό   παραμονές Χριστουγέννων  το Σωματείο και  οι Αγροτικοί ιατροί  κατέθεσαν μυνητήρια αναφορά στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ.
                                       Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: