Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΜΕΘ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΕΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.

    Πίστευαν ότι ξεμπερδέψαμε με τον κορωνοϊό το καλοκαίρι και εγκατέλειψαν  τα νοσοκομεία.
     Το προσωπικό μειώθηκε κατά 9.000  υπαλλήλους (7.000 αναστολές και 2.000 συνταξιοδοτήσεις). Τους προειδοποιούσαμε το καλοκαίρι να προετοιμάσουν το σύστημα για το δύσκολο χειμώνα με κορωνοϊό και γρίπη  και μας έλεγαν ότι έχουν έτοιμο επιχειρησιακό σχέδιο για την  ασφαλή λειτουργία τους.
      Καλό είναι λοιπόν για να συγκρίνουμε την κατάσταση, πέρυσι χειμώνα και εφέτος να αναφέρουμε συγκεκριμένα παραδείγματα  που  επιβεβαιώνουν την έρευνα Τσιόδρα, Λύτρα και τις δικές μας  καταγγελίες.
ΑΧΕΠΑ.
Πέρυσι χειμώνα λειτουργούσαν 42 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό.
        Συγκεκριμένα. 
16 κλίνες στη μία ΜΕΘ, 10  κλίνες  στη δεύτερη ΜΕΘ, 6 κλίνες στην ανάνηψη  6 κλίνες στη Καρδιοχειρουργική μονάδα  και 4  κλίνες σε χειρουργικές αίθουσες.
    Έφέτος λόγω ελλείψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού λειτουργούν 15 κλίνες στη μία ΜΕΘ, 6 κλίνες στην άλλη ΜΕΘ  για περιστατικά κορωνοϊού.  Επίσης   λειτουργούν 12 κλίνες ΜΕΘ για γενικά περιστατικά. Συνολο 33 κλίνες ΜΕΘ. Σε σχέση με  πέρυσι το χειμώνα  λειτουργούν στο σύνολο 9 κλίνες ΜΕΘ λιγότερες. Λογω μείωσης του προσωπικού.
     Ταυτόχρονα εάν δεν είχαμε αύξηση  στο προσωπικό και όχι μείωση  σε σχέση με πέρυσι αυτή τη στιγμή θα λειτουργούσαν  17 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού επί πλέον.  
1 κλίνη  στη μία ΜΕΘ,  4 κλίνες στην άλλη ΜΕΘ, 6 κλίνες στην ανάνηψη και 6  στις  κλειστές χειρουργικές αίθουσες.
    Στο ΑΧΕΠΑ οι  διασωληνωμένοι ασθενείς έφθασαν τους δεκαπέντε εκτός ΜΕΘ  στις κλινικές με υποτυπώδη  εξοπλισμό και  πλημελή παρακολούθηση.  Πόσοι θα είχαν σωθεί;
ΕΔΕΣΣΑ 
    Το Νοσοκομείοωτης ΕΔΕΣΣΑΣ πέρυσι λειτουργούσε ΜΕΘ κορωνοϊού 3 κλινών που εφέτος έκλεισε γιατί οι εντατικολόγοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών  για να σώσουν την εκεί ΜΕΘ.
ΚΟΖΑΝΗ.
    Λειτουργούν οι τρείς από τις πέντε κλίνες  ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού  λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι δύο κλίνες κλειστές.
    Για το προσωπικό που έχει παραδωθεί, εξαντλημένο μέχρι λιποθυμίας τι να πει κανείς.
     Αντί να σκύψουν τα κεφάλια και να δουλέψουν μας κατηγορούν για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
      Μήπως τέτοια τύχη επιφυλάσσουν και στους έγκριτους επιστήμονες της τελευταίας έρευνας;
                                            Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: