Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Η ΑΔΕΔΥ για την τραμπούκικη επίθεση στον Γυμνασιάρχη Αιγινίου Πιερίας

      Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση σε βάρος του Διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας.
     Πρόκειται για τραμπούκικη ενέργεια που  πλήττει την αξιοπρέπεια, τον παιδαγωγικό και τον μορφωτικό ρόλο των εκπαιδευτικών, την ίδια την έννοια της εκπαίδευσης και του σχολείου.
     Την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 7:30π.μ., ομάδα 11 ατόμων που παρουσιάστηκαν στο χώρο του σχολείου ως «θεματοφύλακες του Συντάγματος», επιτέθηκαν εναντίον του Διευθυντή. Τον τρομοκράτησαν, τον απείλησαν, τον προπηλάκισαν και αφού του πέρασαν χειροπέδες στα χέρια, τον απήγαγαν και διά της βίας τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Αιγινίου.
    Είναι αδιανόητο αλλά και σύμπτωμα των καιρών της κρίσης, να υπάρχουν άνθρωποι (αναμεσά τους και γονείς!) που όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το βαρύ κοινωνικό φορτίο που έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί, αλλά και βιαιοπραγούν εναντίον τους. 
     Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον Διευθυντή, στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, στους μαθητές/τριες και τους γονείς τους.
Καταδικάζουμε την ασύλληπτη αυτή πράξη κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας, απαιτώντας από την πολιτεία να πάρει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη των φασιστικών ενεργειών και τη διατήρηση του παιδαγωγικού κλίματος στα σχολεία.
     Ζητάμε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας την προστασία όλων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, στα χρόνια της πανδημίας, στηρίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα και όλους τους/τις μαθητές/τριες.
                          Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: