Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Στις Εισαγγελίες όλης της χώρας η μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γραμματεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, πριν από λίγες ημέρες η μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ, αναφορικά με το θέμα των ασθενών, που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και των καταγγελιών, που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο διαχείρισης των διαθεσίμων κλινών ΜΕΘ, διαβιβάστηκε στις Εισαγγελίες Εφετών όλης της Χώρας, προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα περιέχονται σε αυτήν.
       Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει με περίτρανο τρόπο, ότι σε ζητήματα, που άπτονται της δημόσιας υγείας, επιβάλλεται η πλήρης και ενδελεχής διερεύνηση κάθε θέματος, κατά τρόπο, ώστε να αποδίδονται ευθύνες, όπου υπάρχουν και την ίδια στιγμή, να αίρεται οποιαδήποτε αμφιβολία, μπορεί να υφίσταται στην Ελληνική Κοινωνία για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας. Την ίδια στιγμή διαψεύδονται περίτρανα όσοι είχαν σπεύσει να κατηγορήσουν την ΠΟΕΔΗΝ για διασπορά ψευδών ειδήσεων και να κατακρίνουν το γεγονός, ότι ασκώντας το καθήκον μας, ως εργαζόμενοι στον χώρο της δημόσιας υγείας για την προστασία των ασθενών, μιλήσαμε ανοιχτά για ένα ζήτημα, που αφορά το σύνολο του Ελληνικού Λαού.
       Έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, η οποία οφείλει να διερευνήσει κάθε πτυχή του θέματος, ιδιαίτερα μετά και την δημοσιοποίηση της έκθεσης των Τσίοδρα –Λύτρα για την θνητότητα των ασθενών, που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έρευνα της Δικαιοσύνης, η οποία ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει την αφετηρία για την αντιμετώπιση του πολύ σημαντικού αυτού ζητήματος την οποία σκοπεύουμε να συνδράμουμε με κάθε τρόπο εισφέροντας διαρκώς όσα στοιχεία περιέχονται σε γνώση μας.
                        Από την  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: