Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Τηλεργασία έως 50% στο Δημόσιο – Πώς θα εφαρμοστεί

     Για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το καθεστώς της τηλεργασίας έως 50% στους εργαζόμενους του δημοσίου εξήγησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
      Όπως είπε ο κ. Βορίδης σχετικά με την τηλεργασία στο Δημόσιο ” υπάρχει ένα πλάνο υπηρεσίας στο οποίο καθορίζονται ανά οργανική μονάδα ποιες είναι οι θέσεις τις οποίες μπορούμε να βγάλουμε σε τηλεργασία .Εκεί ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες διότι εδώ λαμβάνεται υπόψη συγκεκριμένος υπηρεσιακός φόρτος της κάθε υπηρεσίας πάμε σε τηλεργασία έως 50 %”.
Δημόσιο: Ποια είναι η δυσκολία του μέτρου της τηλεργασίας
    Μεταξύ άλλων είπε ότι το μέτρο τηλεργασίας είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στο δημόσιο.
    “Η δυσκολία της εφαρμογής του μέτρου είναι ότι όλες οι κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο δεν είναι ίδιες και ότι δεν είναι παντού ίδιες οι ανάγκες .Δεν είναι εύκολο να γίνει παροχή τηλεργασίας σε όλα τα σημεία και σε όλα τα πόστα με τον ίδιο τρόπο”, τόνισε. Και συνέχισε λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι του δημοσίου θα ενημερωθούν για την τηλεργασία από τους προϊσταμένους τους ενώ εξήγησε και τον τρόπο που φτιάχνονται τα πλάνα υπηρεσίας της τηλεργασίας. ” Συγκεντρωτικά το βλέπουμε εμείς από τις Γενικές διευθύνσεις προσωπικού , αυτές είναι που συγκεντρώνουν τα στοιχεία. Αλλά τα πλάνα της υπηρεσίας φτια΄χνονται σε επίπεδο γενικών διευθύνσεων πάλι συγκεντρωτικά κατεβαίνουν και κάθε οργανική μονάδα φτιάχνει τα πλάνα υπηρεσίας της τηλεργασίας”, τόνισε με έμφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: