Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο πάσης φύσεως προσωπικό των Νοσοκομείων

ΑΘΗΝΑ 22/12/2021           ΠΡΟΣ: ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.:5407

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

     Με βάση το άρθρο 61 του ν. 4872/2021 η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, χορηγείται στο πάσης φύσεως προσωπικό το οποίο μισθοδοτείται από τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και τους άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας.
      Το προσωπικό των Κέντρων Ψυχικής Υγείας και των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ξενώνες), είναι προσωπικό που ανήκει Διοικητικά οργανικά στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και μισθοδοτείται από αυτά.
      Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι των εν λόγω Δομών απασχολούνται ταυτόχρονα και σε άλλες υπηρεσίες ,που οι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος, για να καλύπτουν ανάγκες καθώς επίσης στα πλαίσια λειτουργίας και συμμετοχής σε θεραπευτικά προγράμματα. Επίσης όλο το μισθοδοτούμενο προσωπικό μπορεί να μετακινείται και να εναλλάσσεται στις ανεπτυγμένες υπηρεσίες του Νοσοκομείου.
      Ως εκ τούτω, δεν κατανοούμε τα ερωτήματα που υποβάλλονται σε συναρμόδια Υπουργεία σχετικά με τους δικαιούχους του επιδόματος, καθώς επίσης τον τρόπο που υποβάλλονται καθ’ ότι έτσι όπως υποβάλλονται είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσουν αρνητικές απαντήσεις.
      Τα συναρμόδια Υπουργεία σαφώς και δεν γνωρίζουν την λειτουργία, την οργάνωση και τον τρόπο απασχόλησης του προσωπικού.
       Κατόπιν τούτων θεωρούμε αυτονόητη τη χορήγηση του επιδόματος στο πάσης φύσεως προσωπικό των Νοσοκομείων ανεξάρτητα σε ποια Μονάδα ή δομή υπηρετούν.

Από την  Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: