Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Ο Μιχ. Γιαννάκος για την επιβεβαίωση των στόχων και των διεκδικήσεών του από το 16ο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ.

    Το 16ο  εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή  27/5/2022.
   Στις εκλογικές διαδικασίες πήραν μέρος 50.000 υγειονομικοί. Οι περισσότεροι από ποτέ.  
    Με καταστατική αλλαγή  πήραμε απόφαση ένταξης των  συμβασιούχων  στους κόλπους της ΠΟΕΔΗΝ,  στέλνοντας σαφές  μήνυμα στη κυβέρνηση ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και  πρέπει να μονιμοποιηθούν. Αγωνιστικό παρόν έδωσαν οι  εκλεγμένοι σύνεδροι  που βρίσκονται σε  αναστολή εργασίας. Με βροντερή φωνή ζητήσαμε την άδικη άρση των αναστολών που στερούν από το σύστημα 7.500 υγειονομικούς   χωρίς υγειονομικό όφελος.
   Το συνέδριό μας  προσδιόρισε ως αιτία πολέμου τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ιδιωτικοποίηση του συστήματος. Έθεσε κόκκινη γραμμή στην  παλινόρθωση των εργολάβων, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις υγειονομικών και προνοιακών μονάδων.  Αποφάσισε  να  πολεμήσουμε  με όλα τα μέσα  την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του συστήματος.
   Να διεκδικήσουμε δυναμικά την ένταξή μας στα ΒΑΕ, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τώρα που η ακρίβεια τσακίζει. Δεν επιτρέπεται οι μισθοί  των υγειονομικών να είναι χαμηλότεροι του κατώτατου μισθού. Δεν επιτρέπετε να μην θεσμοθετείται το εργατικό ατύχημα.  Οι κινητοποιήσεις σε ένταση δεν θα έχουν προηγούμενο. Ετοιμαστείτε.
     Στο μαζικότερο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ που πήραν μέρος 50.000 εργαζόμενοι  μεγάλος νικητής των εκλογών ήταν η ανεξάρτητη παράταξη  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.  Κατετάγη πρώτη με διαφορά και έλαβε 11 έδρες στο 33μελες Διοικητικό Συμβούλιο.  Από το προηγούμενο συνέδριο αύξησε ψήφους (έλαβε 305  από τους 946 αντιπροσώπους) και ποσοστά  (έλαβε  33%).
    Παρά  τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζήσαμε με την εμπλοκή της κυβέρνησης στις εκλογικές διαδικασίες, τις απειλές, τους εκβιασμούς των  Διοικήσεων των  Νοσοκομείων, δεν κατάφεραν την ΠΟΕΔΗΝ να τη καταστήσουν αποκεντρωμένη μονάδα του Υπουργείου Υγείας. Τους χαλάσαμε το αφήγημα της διαχείρισης της πανδημίας, αναδείξαμε τις εκατόμβες νεκρών ανά νοσοκομείο, τις  παθογένειες του συστήματος, την έλλειψη ΜΕΘ και ήθελαν να διαλύσουν την ΠΟΕΔΗΝ. 
           Δεν το κατάφεραν........... 
Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν, μπούχτισαν. Και τώρα αισθάνονται ελεύθεροι και περήφανοι που νικήσαμε όλοι μαζί. Πανηγυρίζουν σε όλη τη χώρα  και ετοιμάζονται για  νέους αγώνες.
       Ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες.  Η ατομική ευθύνη ...δια πάσαν  νόσον.....  που προβάλει η κυβέρνηση  νικήθηκε οριστικά.
                                      Μιχ. Γιαννάκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: