Τρίτη 17 Μαΐου 2022

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: 500 ΔΙΑΣΏΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΟΜΙΔΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΑΡΟΧΈΣ.

      Οι  500  εργαζόμενοι  διασώστες στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας στο ΕΣΥ  διεκδικούν  την οικονομική εξίσωση τους με τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
      Για την εύρυθμη λειτουργία και την ποιοτική αναβάθμιση στην παροχή της  προνοσοκομειακής φροντίδας  στο ΕΣΥ, αποτελεί αναγκαιότητα η εξίσωση  των πληρωμάτων ασθενοφόρων των ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ με τα πληρώματα ασθενοφόρων  του ΕΚΑΒ.  Με αυτό τον τρόπο θα διορθωθούν οι ανισότητες  που υπάρχουν.
      Αν και σε πολλές περιοχές της χώρας είναι ενταγμένοι στο ημερήσιο πρόγραμμα του ΕΚΑΒ και πολλές φορές αποτελούν κοινό πλήρωμα στο ασθενοφόρο δεν αμείβονται όπως το προσωπικό του ΕΚΑΒ, καθώς δεν τους καταβάλλεται η ετήσια δαπάνη για την προμήθεια στολής, τα εξαιρέσιμα/υπερωρίες και η δεκαήμερη άδεια κλειστού χώρου. Επίσης δεν τους καταβάλλεται ολόκληρη η  αποζημίωση για τις εκτός έδρας μετακινήσεις. 
       Εργαζόμενοι που έχουν το ίδιο αντικείμενο εργασίας, την ίδια εκπαίδευση  και κάνουν την ίδια δουλειά σε ενιαίο  πρόγραμμα, αμοίβονται με διαφορετικό τρόπο. Για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με την ειδικότητα Πλήρωμα Ασθενοφόρου στα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ   και το ΕΚΑΒ  απαιτούνται τα  ίδια προσόντα, δηλαδή το πτυχίο του ΙΕΚ ΕΚΑΒ  και άδεια άσκησης επαγγέλματος. 
                          Επιτέλους η αδικία αυτή  πρέπει να διορθωθεί.
Μιχ. Γιαννάκος   Πρόεδροςε  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: