Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΕΦΗΜΕΡΙΑ  ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ τώρα. ΚΟΛΑΣΗ. ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ μύκητα Candida auris. Το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ εφημερεύει σήμερα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ. ΚΟΛΑΣΗ.

     Εως 7 μ.μ.  προσήλθαν στα ΤΕΠ  620 ασθενείς  και έγιναν 135 εισαγωγές. Αναπτύχθηκαν ήδη 70 ράντζα. Τα ράντζα  τελείωσαν και  τελειώνουν και τα φορεία.
       Αυτή τη στιγμή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών επικρατεί το απόλυτο χάος.
Περιμένουν πάνω από 150 ασθενείς 8 και πλέον ώρες να εξυπηρετηθούν. Μεταξύ των προσελεύσεων και νεκρός 39χρονος αστυνομικός που έπεσε από μπαλκόνι τρίτου ορόφου στη προσπάθεια του να επισκευάσει κλιματιστικό.
       Το νοσοκομείο διαθέτει 90 φορεία που είναι γεμάτα ασθενείς και οι τραυματιοφορείς δεν έχουν διαθέσιμα φορεία να μεταφέρουν ασθενείς.
      Τα 60 φορεία είναι με ασθενείς στα ΤΕΠ  που περιμένουν να εξετασθούν και τα 30 χρησιμοποιήθηκαν ήδη ως ράντζα στις κλινικές.
     Επίσης έγιναν 74 προσελεύσεις ασθενών με κορωνοϊό και εισήχθησαν 4 ασθενείς. Νοσηλεύονται 15 ασθενείς στη κλινική κορωνοϊού και 10 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
              ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΥΚΗΤΑ Candida auris.
    Το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο  είναι γεμάτο με το μύκητα  Candida auris. Nοσηλεύονται  7 περιστατικά  που έχουν προσβληθεί από το μύκητα εντός του νοσοκομείου εκ των οποίων   3  περιστατικά στη παθολογική κλινική και 4 περιστατικά  στις ΜΕΘ. Ο μύκητας δεν είναι καινούργιος στο ΑΤΤΙΚΟ. ΘΕΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ.
      Μάλιστα πέρυσι τα περιστατικά με τον μύκητα είχαν φθάσει πάνω από 30  και νοσηλεύονταν σε μια κλινική.  Στοίχισε  τη ζωή σε πολλούς  ασθενείς.
     Η διασπορά   του μύκητα είναι συνεχής. Και πως να μην είναι με τέτοιο χάος που επικρατεί  στις εφημερίες, ράντζα, με μεγάλες  ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Δύο νοσηλευτές σε κάθε κλινική  ασφυκτικά γεμάτες με κρεβάτια και  ράντζα.
Αυτή είναι η κατάσταση των νοσοκομείων.
Δέστε βίντεο και φώτο

Μιχ. Γιαννάκος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: