Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Εκεί ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ  ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΓΑΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΕΥ  ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ

      Καταγγέλουμε την προσαγωγή 10 υγειονομικών σε αναστολή(οι 5 εκ των οποίων ήταν  οι απεργοί πείνας που συγκλόνισαν την Ελλάδα παραμένοντας 33 ημέρες έξω από το Υπουργείο Υγείας) που έγινε την 21-5-2022 στον Βόλο. Το μοναδικό έγκλημα των εξαθλιωμένων-από την κυβερνητική αναλγησία  συναδέλφων  ήταν  ότι τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά  έξω από το χώρο που ευρισκόταν ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης. Ψιλά γράμματα είναι για την αστυνομία  οι προυποθέσεις που απαιτεί ο Νόμος για προσαγωγή δεδομένου ότι ούτε ζητήθηκαν αποδεικτικά στοιχεία της ταυτότητάς τους(που άπαντες είχαν) ούτε ήταν ύποπτοι τέλεσης παρανόμων πράξεων.  Παρέμεναν ειρηνικά έξω από τον χώρο, ήταν όλοι  γνωστοί υγειονομικοί και ουδεμία αφορμή έδωσαν στην  Αστυνομία. Παρά ταύτα  προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα υποβαλλόμενοι στον εξευτελισμό της προσαγωγής(όπως αποδεικνύεται από την καταγραφή). Κρατήθηκαν  άνευ λόγου και αιτίας για αρκετή ώρα στην Αστυνομική Διεύθυνση που βρίσκεται εκτός πόλεως μη έχοντας μάλιστα μεταφορικό μέσο να επιστρέψουν στο κέντρο της πόλης.
   Καταγγέλλουμε την παράνομη  προσαγωγή των συναφέλφων μας και απαιτούμε  από  την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να πράξει κάτι ανάλογο. Να πάρουν πίσω τις εκδικητικές αναστολές που  δεν έχουν   κανένα υγειονομικό ώφελος. Έχουν οδηγήσει στην απώλεια χιλιαδεςψ ζωές ασθενών. Εξ άλλου όλοι σχεδόν οι συνάδελφοι τριπλοεμβολιασμένοι έχουν νοσσήσει και εργάζονται με ενεργή νόσο εφαρμόζοντας τις επικίνδυνες οδηγίες του εοδυ.
    Γαιδουριά να είναι 8 μήνες χωρίς ευρώ μισθό. Οι εγκληματίες δημόσιοι υπάλληλοι είναι φυλακή και λαμβάνουν το 50% του μισθού. 
Οι υγειονομικοί σε αναστολή που είναι μέσα σε αυτούς που χειροκροτούσε η κοινωνία  στις πρώτες φάσεις της πανδημίας  στην πείνα και την εξαθλίωση.
            Μιχ. Γιαννάκος. Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: