Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ. ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

          Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, επανηλλειμένως έχουν καταγγείλει  τον Αναπληρωτή Διοικητή Ιεράπετρας, για παράνομη και καταχρηστική διοίκηση, με απαράδεκτη συμπεριφορά.
      Εδώ και 2,5 χρόνια  γνωρίζουν τα κατορθώματά του,  η   Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, και το Υπουργείο Υγείας. Έχει  κατατεθεί από τους εργαζόμενους ευρύς φάκελος με την  καταχρηστική  και παράνομη διοίκηση του Αναπληρωτή Διοικητή, αλλα δυστυχώς δεν έχουν  βρει ανταπόκριση.
     Οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, Διοικητικοί, Ιατροί, Νοσηλευτές, Παραϊατρικό προσωπικό, Τεχνικοί, Καθαρίστριες, Μάγειρες,  μόνιμοι και συμβασιούχοι, του Γ.Ν. Ιεράπετρας έχουν πέσει κατά καιρούς θύματα της αλλοπρόσαλλης, καταχρηστικής και απαράδεκτης συμπεριφοράς του. Η ηθική παρενόχληση που υφίστανται οι συνάδελφοι μας στο χώρο εργασίας τα τελευταία  2,5 χρόνια είναι απίστευτη.  
      Ταπεινωτική συμπεριφορά, άνιση μεταχείριση, προσβολές, απομόνωση, εξώθηση σε σφάλματα, απειλές, άσκηση ψυχολογικής βίας, ανάθεση υπερβολικού όγκου εργασίας σε συνδυασμό με κακόβουλα σχόλια για την δήθεν ελλιπή απόδοση.
     Τα τελευταία γεγονότα που εξελίχθησαν με την ομηρία των εργαζομένων άνευ ουσιαστικού σκοπού και παρανόμως, πέραν του νόμιμου προβλεπόμενου ωραρίου για ακόμα μια φορά, καθώς επίσης και η  νοσηλεία συναδέλφου με υπερτασική κρίση, απόρροια έντονου στρες και συναισθηματικής φόρτισης,  καθιστούν αδύνατη την αναμονή και  οι εργαζόμενοι ζητούν  την άμεση  απομάκρυνσή του. Ειναι αδιανόητο τέτοιες συμπεριφορές απο  Διοικητές και κάποιοι πολιτικοί προστάτες  να καλύπτουν την εκδικητική τους μανία και ανεπάρκεια.
     Τα έργα «πνοής» που διατείνεται οτι επιτελεί στο Νοσκομείο  εχουν γίνει χωρίς προγραμματισμό, χωρίς εργονομικό σχεδιασμό, χωρίς τις αναγκαίες και απαραίτητες μελέτες που προβλέπονται για τα  Νοσοκομεία. Πολλές φορές μάλιστα   χωρίς καν να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες  για την αναδοχή των έργων.  Το αποτέλεσμα  είναι ότι το  Νοσοκομείο, εδω και 2 χρόνια, εχει καταντήσει εργοτάξιο, χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας  των εργασιών αυτών, για την προστασία των νοσηλευομένων και των εργαζομένων.  Δημιουργούνται χώροι που δεν πληρούν  ούτε τις ελάχιστες νόμιμες προδιαγραφές για Νοσοκομείο.
     Η Αν. Υπουργός  Υγείας  σε πρόσφατη επίσκεψή της πριν το Πάσχα είδε από κοντά την αλλοπρόσαλλη κατάσταση.
          Το ζήτημα είναι τι έκανε;
          Τίποτα. Η υπομονή των εργαζόμενων εξαντλήθηκε.
Γιατί παραμένει στη θέση του ο εν λόγω Αν. Διοικητής κε Πλεύρη;
Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: