Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΖΩΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ. Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν.

       Στα νοσοκομεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό των νοσηλευόμενων ασθενών που προσβάλλονται από νοσοκομειακές λοιμώξεις είναι 5,5%.
      Στα νοσοκομεία της  χώρα μας πριν το κορωνοϊό,  το  15% των νοσηλευόμενων ασθενών προσβάλονταν από νοσοκομειακή λοίμωξη και μετά το κορωνοϊό το ποσοστό  εκτινάχθηκε στο 22%.  Έχουμε πάνω από 3.000 θανάτους  ετησίως  από νοσοκομειακές λοιμώξεις. Το υψηλό ποσοστό μαρτυρεί τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, υλικών, εξοπλισμού, ΜΕΘ στα Νοσοκομεία.
      Η εκτίναξη  όμως  του ποσοστού των λοιμώξεων,  από το 15% στο 22% των νοσηλευόμενων ασθενών  το τελευταίο έτος,  ωφείλεται στη μεγάλη διασπορά του κορονωϊού στα νοσοκομεία.
      Πως συνέβει αυτό αφού ο Κος Πλεύρης έδιωξε τους ανεύθυνους όπως τους αποκαλεί  υγειονομικούς με αναστολή;
             ΤΩΡΑ ΠΙΑ  ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ  στο άδικο, ανάλγητο αυτό μέτρο;
     Που είναι οι ειδικοί της υποχρεωτηκότητας να μας το εξηγήσουν, όπως έκαναν μέχρι πρόσφατα;  Γιατί κατάπιαν τη γλώσσα τους  Βασιλακόπουλοι και λοιποί.
    Αρθηκε κάθε περιοριστικό μέτρο, έπαψαν να ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, άρθηκαν τα πρόστιμα άνω των 60 ετών, παντού γίνεται χαμός και όμως οι υγειονομικοί  βρίσκονται ακόμα  σε αναστολή.  Απο την επιμονή της κυβέρνησης στο λάθος των αναστολών χανονται  καθημερινά ζωές  ασθενών. Όμως  δεν νοιάζονται. 
     Το αφήγημα της ατομικής ευθύνης θέλουν να εξυπηρετούν, να ξεφορτωθούν τις δαπάνες μισθοδοσίας των 7.500 συναδέλφων σε αναστολή και να ιδιωτικοποιήσουν το ΕΣΥ.  Πρέπει να ντρέπονται.
     ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ. θα έχουμε 7.500 συναδέλφους σε αναστολή καθ΄ ότι θα λήξουν σχεδόν σε όλους τα πιστοποιητικά νόσησης. Τώρα είναι  3.000 σε αναστολή και 4.500 που εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης.
                 Πως θα δουλέψει το σύστημα;
                  Το υπόλοιπο προσωπικό είναι εξαντλημένο μέχρι λιποθυμίας.
     Δεν θα μπορέσουν να πάρουν λίγες ημέρες άδεια να ξεκουρασθούν. Ποιός νοιάζεται;
Ποιοί λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας επιβάλουν τη συνέχιση αυτού του αχρείαστου χωρίς υγειονομικό ώφελος μέτρου όπως απεδείχθει; 
       Πως τηρείται  η νομιμότητα κατά τους συνταγματολόγους σήμερα  που δεν ισχύει κανένα περιοριστικό μέτρο για  το κορωνοϊό,  με εργαζόμενους 8 μήνες σε αναστολή χωρίς ευρώ μισθό, όταν υγειονομικοί που  είναι φυλακή για κακουργήματα λαμβάνουν το 50% του μισθού τους.
           Μιχ. Γιαννάκος   Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: