Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Στήριξη από την ΑΔΕΔΥ των εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ

      Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τη σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρο Αθήνας, καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για την απαράδεκτη κίνησή της να καταθέσει αγωγή κατά των Σωματείων Εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ. Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην 3ωρη Στάση Εργασίας που εξήγγειλε το ΕΚΑ την 10η Μαΐου, ενάντια στο Νόμο Χατζηδάκη (Ν4808/21).
      Πρωτοφανές είναι το αίτημα της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ που ζητάει να καταδικαστούν οι εκπρόσωποι των οκτώ σωματείων σε χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και φυλάκιση 6 μηνών, επιβεβαιώνοντας έτσι πλήρως την εκτίμηση για την απόπειρα των εργοδοτών να τρομοκρατούν όσους συνδικαλίζονται και ειδικότερα στην συγκεκριμένη περίπτωση, να κατασταλούν οι κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει τα σωματεία των Συγκοινωνιών για να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση.
      Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υεκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και δηλώνει πως κανείς δεν είναι μόνος και δεν τρομοκρατείται μέσω του εκφοβισμού. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε απόπειρα ποινικοποίησης του δικαιώματος στην απεργία και τον συνδικαλισμό. Θα είμαστε μαζί σε κάθε προσπάθεια να μείνει ο νόμος Χατζηδάκη στα χαρτιά.
                              Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: