Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

3 επίορκοι γιατροί παρά τις καταδίκες τους επιστρέφουν στα νοσοκομεία της Αχαϊας

        Στο πλαίσιο του νόμου 4325/2015 που επαναφέρει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα στις θέσεις τους, επιστρέφουν και οι επίορκοι στις μονάδες υγείας με απόφαση υπουργού ή διοικητή και μπαίνουν εκ νέου σε πειθαρχική διαδικασία.
        Έτσι λοιπόν, σε επίπεδο Αχαϊας επιστρέφουν στις θέσεις τους 3 γιατροί, οι οποίοι είχαν φύγει άρον άρον από τις θέσεις τους με αποφάσεις του κεντρικού πειθαρχικού συμβουλίου για παράνομες και αντιδεοντολογικές δραστηριότητες.
         Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας», Κώστα Πετρόπουλο, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο», στο «Ράδιο Γάμμα», υπάρχουν επίορκοι γιατροί στο νομό μας που γυρνούν στις θέσεις τους έχοντας ποινικές καταδίκες και έχοντας απομακρυνθεί από τις θέσεις τους για χρόνια.
        Πιο αναλυτικά, επιστρέφει στην θέση του γιατρός στον τομέα της Παθολογίας-Καρδιολογίας στην Πάτρα, ο οποίος εκτός από την ποινή του στο κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο, έχει και ποινική καταδίκη για τις πράξεις του!
        Επιπροσθέτως, στην Πάτρα ξανά, γιατρός εκπίπτει του αξιώματός του εδώ και μια πενταετία και με τις ευεργετικές διατάξεις του εν λόγω νόμου γυρνάει στο πόστο του, αν και είχε χρηματιστεί!
        Τέλος, στην Αιγιάλεια, επιστρέφει στη θέση του γιατρός που είχε εκδιωχθεί, επίσης, για χρηματισμό.
«Είναι προκλητικά πράγματα αυτά. Που έχουν ξαναγίνει. Δεν πρέπει να εφαρμοσθεί στην πράξη το όλο εγχείρημα, για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.
Αναδημοσίευση από το RadioGamma

Δεν υπάρχουν σχόλια: