Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Λίστα Χειρουργείου - Αρθρο 58, N. 4368/16 .

          Σας κάνουμε γνωστή την διάταξη του άρθρου 58 του Ν. 4368/16, που αφορά την ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ, που πρέπει να υπάρχει  πλέον στα Νοσοκομεία
 ΥΠΟΚΕΦΑΛΑΙΟ    Ε3
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΛΗΠΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ             
      Για τη διασφάλιση της ισότητας και της μη διάκρισης των ασθενών στην παροχή χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και του ν.δ. 2592/1953 (Α' 254), στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και Τμήματα, καθιερώνεται η Λίστα Χειρουργείου. Βασικοί όροι για την κατάρτισή της αποτελούν η κατόπιν ιατρικής τεκμηρίωσης αξιολόγηση της σοβαρότητας της νόσου και της δυνατότητας χρόνου αναμονής, με ασφάλεια για την υγεία του ασθενή, από ειδικευμένους ιατρούς των ΤΕΠ, των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και των Νοσηλευτικών Τμημάτων των παραπάνω φορέων, καθώς και των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Με την κατάρτιση της Λίστας Χειρουργείου ενημερώνεται πάραυτα ο ασθενής για την ημερομηνία επέμβασης. Από τη Λίστα εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά τα οποία έχουν άμεση ανάγκη χειρουργικής επέμβασης.
      Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας καθορίζονται ο τρόπος κατάρτισης της Λίστας Χειρουργείου, οργάνωσης και βέλτιστης λειτουργίας της για τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

     Tην εφαρμογή της προαναφερόμενης διάταξης θα ζητήσουμε στην πρώτη μας επίσημη συνάντηση που θα έχουμε με τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου. Το αίτημά μας αυτό θα συμπεριληφθεί και στο πολυσέλιδο υπόμνημα που θα του καταθέσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: