Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Από τη Γερμανία με αγάπη - Προσφορά αλληλεγγύης στο Νοσοκομείο Κρεστένων

        Σε μια σημαντική ενέργεια αλληλεγγύης και προσφοράς προέβη η μη κερδοσκοπική οργάνωση Griechelandhilfe («Βοήθεια για προς την Ελλάδα»), καθώς αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν υγειονομικό υλικό αποκλειστικά για τη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων.
       Σύμφωνα με πληροφορίες, το νοσηλευτικό ίδρυμα επισκέφθηκε προ ημερών ένας Γερμανός πολίτης,  ο οποίος είναι παντρεμένος με γυναίκα από τοπική κοινότητα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και τυγχάνει μέλος της μη γερμανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε να πληροφορηθεί πώς μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση με υγειονομικό υλικό. Έτσι, έπειτα από τις κατάλληλες ενέργειες της αντιδημάρχου Κων/νας Στρουμπάκου και την καθοριστική συμβολή της Ζωής Σαραντοπούλου, συμφωνήθηκε η παροχή δωρεάν υγειονομικού υλικού από την «Griechenlandhilfe», που θα αφορά τις ανάγκες του ιδρύματος.
      Η οργάνωση έχει ήδη ζητήσει με έγγραφό της μια λίστα με τις ελλείψεις του νοσοκομείου και το επόμενο διάστημα αναμένεται να την παραλάβει για να προχωρήσει η διαδικασία.
      Η  Griechenlandhilfe είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2012 και προμηθεύει ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, όπως παιδικές τροφές και πάνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς,  προκειμένου να ανακουφίσει όσον το δυνατόν τις αφόρητες συνθήκες τoυ κοινωνικού συστήματος και της υγειονομικής περίθαλψης. O σκοπός της Griechenlandhilfe είναι να στηρίξει προσφέροντας τακτικά ιατρικά αγαθά  και προμήθειες στα ελληνικά νοσοκομεία, και σε κοινωνικά ιατρεία που φροντίζουν άτομα χωρίς ασφάλειας υγείας.
ΠΗΓΗ: patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: